Handbaldames Foreholte geven wedstrijd in 1e helft uit handen

Zaterdag was de uitwedstrijd in ’t Veld tegen Maedilon/VZV. Met een complete boerenblaaskapel bestaande uit de herenselectie van Foreholte. Hun sfeerverhogende bijdrage kon echter niet bereiken, dat de dames de twee punten mee namen naar Voorhout. Daarvoor liet de basis teveel kansen onbenut.

Foreholte kende een prima start. Ze namen brutaal een 0-3 voorsprong. Echter men trok dat niet door, binnen 9 minuten was het weer gelijk 3-3. Tot aan de rust, had de basis van coach Ricardo Clarijs te veel kansen nodig voor een score. VZV wist met name door snelle breaks en mooie hoekscores de rest van de eerste helft Foreholte voor te blijven. Hoewel wisselspeelsters werden ingepast, veranderde er niet veel in het spel van Foreholte. Het beweeglijke VZV wist in deze zeer sportieve wedstrijd halverwege een 12-9 voorsprong te bewerkstelligen. In het begin van de tweede helft kwam VZV al snel op 13-10. Foreholte dat in de tweede helft een klasse beter speelde kreeg ook met de lat en paal te maken. Zes schoten die knoerthard een beter lot verdienden telden niet mee. Maar na 5 minuten was het 14-14. Men kwam zelfs voor met 15-17. Een kwestie van uitbouwen werd door de goede ploeg van VZV tegengehouden door (totaal 8) snelle breaks. Maar de score ging toch gelijk op, hoewel VZV telkens de brutaalste was. Het werd uiteindelijk 29-26. De Voorhoutsen hadden 1 punt verdiend (gelijkspel 2e helft!) in deze goede en spannende wedstrijd.

De scores kwamen van de hand van Dana Vincenten 10(5p), Wendy Smits en Kim Schuurbiers 5, Ramona Vink 2, Saskia Kolster, Lisanne Ruiter, Malu Zandbergen en Britt van Leijden allen 1.

De misgelopen punten mogen ze volgende week zaterdag 30 januari in de Tulp gaan veroveren tegen Fiqas/Aalsmeer om 20.45 uur. Kom met zoveel mogelijk het team aanmoedigen! Niet vergeten: de achtste finale voor de beker is op dinsdag 2 februari in de Tulp om 19.30 uur.

Geplaatst op 24/01/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.