Jongens D spelen beste wedstrijd tot nu toe

Zondag 17 januari speelden de jongens D de belangrijkste wedstrijd van deze competitie, tegen koploper WHC. Voor aanvang stonden ze samen met WHC en SOS Kwieksport op 14 punten uit 8 wedstrijden. WHC stond op doelsaldo op 1 (+87), onze jongens op 2 (+41) en SOS Kwieksport  op 3 (+22). Bij winst was de kans dus groot dat we de koppositie zouden overnemen.

De laatste training hadden we al speciaal besteed aan goed verdedigen, want we wisten dat WHC makkelijk veel doelpunten maakt. Dus uitstappen, meeschuiven en goed in de gaten houden wie je moet verdedigen. En die hele goede jongen mag gewoon de bal niet krijgen.

Dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, maar toen we begonnen wist iedereen wat hem stond te doen en was er met zijn koppie bij.

Direct vanaf het begin werd er heel goed verdedigd en kwam WHC er nauwelijks door. Zelf liepen we veel breaks, die prachtig werden aangegooid door Sjors. Ook waren er mooi uitgespeelde kansen waarbij Martijn mooi achter de uitlopende verdedigers langs liep en de bal kreeg aangespeeld, maar helaas eindigde de bal een paar keer op de paal of lat en gingen ze er net niet in. Halverwege de eerste helft stond het pas 3-1, voor WHC. Wat echt al heel goed van ons was, als je bedenkt dat we in eerder wedstrijden al snel met veel meer punten achter stonden. Niemand verzaakte en we scoorden nog een paar keer. WHC ook. Nog nooit was het zo snel rust en stond het pas 5-3. Er was nog niet verloren.

Tijdens de rust werd er goed uitgerust en geluisterd naar de aanwijzingen en tips voor de tweede helft. Het kon nog, goed blijven verdedigen, proberen meer breaks te lopen, goed zeggen wie je verdedigt en blijven gaan, tot het einde van de wedstrijd.

In de tweede helft bleef iedereen keihard werken, de lange opbouwspeelster kon nauwelijks op doel gooien, omdat Daan precies op tijd uitstapte, de cirkelspeelster werd goed in de gaten gehouden door Jord en Furkan, de hoekspelers hebben eigenlijk helemaal niet op doel gegooid dankzij het goede verdedigen van Jens, Rik en Beau. En Lucas bleef aan de nummer 3 van WHC gekleefd. Natuurlijk werd er door WHC af en toe gescoord, maar ook door ons, met mooi uitgespeelde aanvallen. We kwamen terug tot 8-7 en WHC werd toch wel zenuwachtig. Maar door een penalty tegen wegens cirkelverdedigen en Daan die even van zijn stuk was, omdat de scheidsrechter een beetje boos op hem werd toen hij hardop ‘vriendjespolitiek’ zei bij een vrije bal tegen en nummer 3 toch een paar keer door kon komen, werd het uiteindelijk verdiend 11-8 voor WHC.

Als coach en toeschouwers waren we het na afloop unaniem met elkaar eens: dit was de beste wedstrijd die onze jongens ooit gespeeld hebben! Alleen jammer dat het tegen een net iets betere tegenstander was. Als we de volgende keer nog meer samen de aanvallen opzetten en elkaar nog meer vrijspelen, dan pakken we de volgende keer de winst!

Omdat SOS-Kwieksport deze speelronde heeft gewonnen staan we nu derde, maar we krijgen nog een uitwedstrijd tegen ze, die we kunnen winnen. De competitie is nog lang niet afgelopen!

Geplaatst op 18/01/2016, in Heren D1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.