Dames C1 verliest onnodig

Er werd afgelopen zondag weer met vele auto’s afgereisd naar Heerhugowaard. Onze eerste wedstrijd van dit seizoen was ook tegen Tornado. Toen was de tegenstander beduusd van het spel van Foreholte en wonnen we gemakkelijk. Maar nu was dat anders, de meiden waren sterker in het spel en fysieker geworden. Waar wij waarschijnlijk iets te makkelijk over dachten en bij vlagen gewoon niet goed speelden, drukte Tornado wel hun punt en stonden we snel 3-1 achter. Foreholte speelde slordig, niet correct aangooien en ook vangen lukte niet helemaal. Daar maakte Tornado gretig gebruik van. Ook bij de ballen die Romy op doel tegenhield, maar terug het veld in kwamen. Hier mistten we scherpte en konden zij alsnog scoren. Natuurlijk scoorden wij ook onze goaltjes en kwamen terug naar 5-4. Toch kwam de klad erin, de kopjes naar beneden en door meer tegen onszelf te spelen dan tegen Tornado gingen we met 9-6 rusten.

In de rust de aanwijzingen: gewoon weer gaan ballen was de opdracht. Direct kregen we een penalty mee, nadat Tamara flink was neergehaald, maar helaas ging deze er niet in. Wel stonden we de tweede helft beter te verdedigen, maar toch wist Tornado elke keer weer ruimte te vinden om te scoren en liepen zij verder uit naar 12-8. De opvreetmentaliteit kwam soms weer de hoek om kijken en met een aantal mooie acties kwam Foreholte toch elke keer weer een stukje dichterbij, 16-13. Met nog een tweetal minuten te gaan, was het alles of niets, dus man-to-man verdediging toepassen. We veroverde wel nog tweemaal de bal, maar konden helaas niet tot scoren komen. Hun keepster stond gewoon goed te keepen en hield de gehele wedstrijd een aantal fraaie ballen eruit. Zo bleven de punten deze keer in Heerhugowaard, eindstand 17-13.

Meiden niet getreurd, je kunt niet altijd winnen, dit is een goede leerschool! Komende week weer keihard trainen en dan zondag de topper tegen Hellas om 11.10 uur in de Tulp. Dus kom allen de meiden aanmoedigen!

Doelpunten: Zoe 3(1p), Britt 2, Tamara 2, Benthe, Milou, Zoey, Romy, Sanne en Marieke allen 1

Geplaatst op 13/01/2016, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.