Handbaldames uit Voorhout winnen regionale bekerfinale

Woensdagavond 6 januari stond al weer de eerste wedstrijd van 2016 gepland. Dit keer ging het om de regiofinale van de NHV-beker. Foreholte won thuis van VELO uit Wateringen na een 13-15 achterstand bij rust, met 29-26 en zit nu bij de laatste 16 van de strijd om de NHV-beker. Tussen 2 en 4 februari wordt de volgende bekerwedstrijd afgewerkt.

Tegenstander VELO speelde in de reguliere competitie ook al tegen Foreholte en verloor toen met vijf punten verschil. Maar zo’n bekerwedstrijd heeft toch een andere lading. Bij Foreholte was Naomi Hoogervorst afwezig vanwege haar zware blessure, maar werd weer aangevuld met Nikki v/d Post en nieuwkomer Wendy Smits. Foreholte kende een moeizame eerste helft. VELO was veel gretiger en Foreholte moest er weer echt inkomen na de feestdagen. Met name veel balverlies en slecht verdedigen lagen aan de basis van de 13-15 ruststand. In de tweede helft bleek dat de Voorhoutsen beter uit de kleedkamer waren gekomen dan VELO. In de verdediging schakelde Malu Zandbergen prima de gevaarlijke opbouwster uit en Britt van Leijden kon met haar lange postuur menig schot blokken in het midden. VELO had hier moeite mee en er volgden veel lange aanvallen. Tien minuten na rust was het 19-19 en was Foreholte weer bij de les. Ze liepen, zonder groots handbal, rustig uit naar 26-22 na 20 minuten. De laatste tien minuten vielen nog wat tijdstraffen en penalty’s over en weer, waarbij Roxanne Roffelsen er één wist te stoppen en VELO er één over schoot. Zodoende won Foreholte deze regiofinale van de NHV-beker met 29-26.

Doelpunten: Dana Vincenten 8 (4 p), Kim Schuurbiers 7, Wendy Smits 4, Malu Zandbergen, Saskia Kolster, Lisanne Ruiter allen 2, Ramona Vink, Lize Vrolijk, Nikki v/d Post en Melanie Zwaan allen 1.

Geplaatst op 07/01/2016, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.