Eerste winst voor Dames C1 in 2016 is een feit

Foreholte C1 moest afgelopen zondag weer afreizen naar het noorden van het land, naar het uiterste plekje in Noord-Holland; Den Helder. Einde van de dag rond 17.00 uur startte de wedstrijd tegen DSO. Of het nu aan de tijd lag of de verre reis, het liep niet zoals het zou moeten lopen in het begin. Na 5 minuten stond er nog geen score op het bord en onze leidsman van vandaag wilde graag de touwtjes in handen houden. Eindelijk kon Milou vanuit het midden door goed in te starten de 0-1 aantekenen. Vlak daarna was het Tamara die een één-tweetje maakte en 0-2 binnen schoot. DSO maakte net als Foreholte vele slordige foutjes, dit resulteerde in totaal 4x 2 min. en 1x geel aan beide kanten over de gehele wedstrijd. Kopjes omhoog en gewoon verder ballen, niet te veel van aantrekken… verdedigend stond het prima! Zoe was lekker op dreef en zette goed door. Ook al werd ze heel wat onbesuisd aangepakt kon ze toch 4x achter elkaar tot scoren komen, 2-6. Het spel werd ruwer en de scheidsrechter hield niet echt alles in de hand. Britt verzilverde nog een penalty en Zoey C. nam vanaf de hoek nog een mooi doelpunt voor haar rekening, 4-8 was de ruststand.

In de tweede helft had Zoe de opdracht om de opbouwster uit de wedstrijd te halen. Als “zwaankleefaan” deed ze het prima. De opbouwster kreeg weinig tot geen kansen meer om door te breken. Foreholte ging steeds beter spelen, balletje rond spelen, druk zetten en goed bijsluiten in de verdediging. Zo liepen we verder uit naar 6-11. DSO trok steeds vaker aan de rem, daardoor kreeg Foreholte maar liefst 5 penalty’s in de tweede helft. Helaas werd niet alles verzilverd, maar toch genoeg om weg te lopen van DSO, 6-14. Met nog een kleine twee minuten te spelen viel een meisje van DSO lelijk op haar achterhoofd en kreeg Foreholte een 2-minuten tijdstraf. Nadat het spel een minuut of tien stil lag gingen we verder. Foreholte was nog wat aangeslagen door het voorval. DSO had daar blijkbaar minder moeite mee en scoorde nog 3x, eindstand 9-14.

Doelpunten: Zoe 5(2p), Britt 3(2p), Zoey C. 2, Tamara 2, Marieke en Milou beide 1

Komende zondag weer uit tegen Tornado in Heerhugowaard.

Geplaatst op 07/01/2016, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.