Eindejaarstoernooi Z.A.P. – Deel 2: Weergaloos A1 grijpt net naast cup

Zondag 27 december was de A1 uitgenodigd voor het eindejaarstoernooi bij Z.A.P. in Breezand. De A1 had voor dit toernooi een bijzondere samenstelling. Suus, Maartje, Romy van Duin, Feline en Merel van de A1 werden voor deze gelegenheid aangevuld met Anouk en Saskia. Romy Verweij nam plaats in het doel. Robin, die al enige tijd met onze A1 meetraint maakte het team samen met vriendin Sanne compleet. Als coach was Ricardo aangetrokken.

Om 13.30 uur werd de reis aanvaard naar het uiterste puntje van Noord-Holland. We arriveerden net op tijd om de laatste wedstrijd van onze C1 bij te wonen. Zij speelden een prachtig toernooi en besloten deze met een fraaie overwinning op een B1-team.

Net voor aanvang van de eerste wedstrijd arriveerden, als complete verassing, onze trouwe supporters “Purple United” (Damon, Jack, Luc Z., Luc V. en Dyon). Bepakt met trombone en een kist waar een kakofonie aan geluiden uit kwam heeft Z.A.P. geweten dat Foreholte aanwezig was. De sfeer die zij maakten was fenomenaal en zij stuwden de meiden op tot ongekende hoogten.

toernooi_zap_2015-2

Rond 17.00 uur ving de eerste wedstrijd aan tegen DSS. Een tegenstander uit de Divisie, die ons de week daarvoor in de competitie met een verschil van 3 punten verslagen had. We waren er dus op gebrand om nu van ze te winnen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het duidelijk dat de meiden even aan elkaar diende te wennen. De dames van DSS namen rap wat afstand. Er werd gestart in een 3-2-1, welke door Ricardo al lopende de wedstrijd werd omgezet in een 6-0, waardoor het duidelijk beter stond. Ricardo nam zijn taak uiterst serieus en met een enorm aanstekelijk enthousiasme wist hij het team aan de praat te krijgen. Zijn nadrukkelijke coaching werd door de meiden als heel plezierig ervaren. Het was uiteindelijk er op en er over. Eindstand 15-13 in het voordeel van Foreholte.
Doelpunten: Anouk (4), Maartje (3), Saskia en Feline (2) en Romy, Merel, Robin en Sanne (1)

Een uur later speelde we de tweede poulewedstrijd tegen Westlandia A1 (Topklasse). Aan deze wedstrijd startte we beter en namen al snel een behoorlijke voorsprong. Na een kleine 10 minuten stond het al 3-10 voor ons. De bevlogen coach liet de meiden fantastisch verdedigen en komen ze er door, dan weet keepster Romy menig bal op vaak miraculeuze wijze uit het doel te houden. Ook deze wedstrijd gaat gewonnen met 14-9.
Doelpunten: Merel (4), Feline (3), Sanne en Romy (2), en Maartje, Anouk en Saskia (1)

Nu werd de coach wel wat zenuwachtig, want een overwinning op de laatste tegenstander Z.A.P., zou het spelen van de “Grande Finale” betekenen. Purple United was even een hapje gaan eten en bezorgde ons een lekkere bitterbal met mosterd. Bedankt mannen, erg leuk! Om even na zevenen werd de laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Z.A.P. A1. Tot 6-6 was de strijd gelijk opgaand, maar daarna was het over voor Z.A.P. De omslag kwam door een prachtige break. Keepster Romy gooide loepzuiver Sanne aan, die het net deed trillen. De supporters stonden op de banken… De meiden van Foreholte vonden elkaar alsof ze al jaren met elkaar speelden. De supporters maakten een hels kabaal en de tegenstander werd uiteindelijk met 14-23 van de mat gespeeld.
Doelpunten: Sanne, Anouk en Romy (4), Feline (3), Robin, Merel en Maartje (2) en Saskia en Suus (1)

En nu dus de “Grande Finale”, die ook tegen Z.A.P. A1 bleek te zijn. Deze wedstrijd brak ons helaas op. Er moest een dik uur worden gewacht onder de blowers van de hal, die nogal wat koude lucht uitbliezen. Mentaal nam Z.A.P. ook het eerste voordeel, door ons niet met de tribune met Purple United te laten spelen. Bij de aanvang van de wedstrijd bleek ook dat Z.A.P. er op gebrand was om deze wedstrijd te winnen en wij er eigenlijk wel een beetje gemakkelijk over dachten. Dat was ook te zien in het verloop van de wedstrijd. We begonnen slecht en stonden al snel flink achter. Zo wilde we niet het toernooi afsluiten. Ricardo pepte zijn meiden op, Romy had een paar fantastische saves en het geloof keerde terug. Een gat van 6 punten moest in nog geen 7 minuten worden geslecht. De spanning was om te snijden. De laatste 7 minuten werd er in een “man to man” opstelling gespeeld. De omslag kwam helaas net te laat. Eindstand was 14-13 in het voordeel van Z.A.P..
Doelpunten: Anouk (5), Feline en Sanne (3) en Merel en Saskia (1)

De troostprijs was een lekkere zak oliebollen… Meiden, Ricardo, Corinne en niet te vergeten Purple United, bedankt voor dit gezellige toernooi! We wensen jullie, en alle handballiefhebbers het allerbeste toe voor 2016! Maak er een fantastisch jaar van.

toernooi_zap_2015-1

Geplaatst op 30/12/2015, in Dames A1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.