Eindejaarstoernooi Z.A.P. – Deel 1: Dames C1 wint toernooi

Na kerst alle overtollige kilo’s wegwerken. De meiden C1 waren uitgenodigd voor een toernooi in Breezand om een pittig toernooi te spelen tegen teams die uitkomen in de Landelijke Jeugd Divisie. De wedstrijden duurde 30 minuten.

De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg Z.A.P. (nummer 3 van hun competitie). Het was eerst even wennen maar al gauw konden we leuk meedoen. De wedstrijd ging gelijk op, over en weer leuke acties en goed samenspel en onze beide keepers stonden ook weer prima op hun plek. We wonnen deze wedstrijd nipt met 10-11 en we gingen met rode hoofden en een smile de kleedkamer in.

De tweede wedstrijd was tegen de nummer 2 in de jeugddivisie Maedilon/VZV. Vooraf werd een beetje geïntimideerd door de meiden van VZV want wij zouden toch geen partij voor hun zijn… We zullen zien… Extra gemotiveerd en met de “vreet op” mentaliteit gingen we het veld op. Het wedstrijdtempo lag in de eerste 15 minuten een stukje hoger, bal werd snel rond gespeeld maar gelukkig kon Foreholte het tempo bijbenen de score ging gelijk op. De twee-minuten tijdstraffen werden beide kanten gegeven. Ondanks dat Foreholte met één minder in het veld stond, konden we prima uit de verf komen en scoorde zelfs twee keer in ondertal, stand 7-5. De laatste 10 minuten gaf Foreholte een flinke boost met mooie onderscheppingen, passes, individuele acties, super verdedigend werk van het team en prima keepers op het doel liepen we verder uit naar 15-8! BAM! wat nou geen partij… Met lachende gezichten en juichende supporters die allemaal waren meegereisd kon VZV een diepe buiging maken.

De derde wedstrijd was tegen Niedorp, ook een onbekende voor ons. Ook hier ging de wedstrijd gelijk op. Leuk om te zien hoe de goals aan beide kanten vielen, het enige wat we een beetje in de gaten moesten houden was hun cirkelspeelster. Deze draaide goed weg en scoorde regelmatig een doelpuntje, maar de meiden van Foreholte waren gebrand om te winnen en hielden het hoofd koel, wat Niedorp niet deed (arm hangen etc.). Hierdoor kregen we vier penalty’s mee en liepen we steeds verder uit. Ook deze wedstrijd wonnen we met 12-7.

Direct daarna moesten we nog een wedstrijd spelen tegen de B1 van Excelsior. Deze meiden waren net even wat groter en steviger, maar dat zei niks. Gewoon je eigen spelletje spelen en dan komt het wel goed. Zo gezegd zo gedaan, de meiden van Excelsior waren dit tempo niet gewend en maakte hierdoor ook vele overtredingen. Met vijf penalty’s mee en vele uitbraken wonnen we deze wedstrijd gemakkelijk met 23-9.

Kortom een zeer geslaagd toernooi en Foreholte staat weer goed op de kaart! We ging met een nieuwe wedstrijdbal (1e prijs) en een zak oliebollen weer richting Voorhout. Alle ouders/familie en andere supporters bedankt voor het aanmoedigen!

Geplaatst op 30/12/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.