Dames C1 winterkampioen

Foreholte – Quintus zijn altijd lastige wedstrijden. We starten vandaag zonder de geblesseerde keepster Romy (enkel) maar, daarvoor hadden we de andere topper Marit uit de C2 op doel staan. De meisjes van Quintus waren klein van stuk maar zeer bewegelijk, maar de meiden kwamen uiteindelijk fysiek tekort. We starten direct voortvarend uit de startblokken, en binnen de minuut stond het 1-0 door een mooie goal van Milou die tussen twee en drie kon doorlopen. Quintus stond al weer voor onze neus door te laat omdraaien, hierdoor konden we niet op tijd verdedigen en grepen we te laat in en kreeg Quintus een penalty. Marit stond geconcentreerd op d’r plek, verkleinde het doel en pakte de bal, klasse! Tamara kon snel de 2-0 aantekenen en de machine was op gang. Mooie ballen van links en recht en er werd voldoende ruimte gemaakt voor elkaar. Hierdoor liepen we al snel uit naar een voorsprong van 9-0(!) met mooie doelpunten van o.a. Romy C en Zoë. Quintus kreeg drie penalty’s in de eerste helft maar wist er geen een te verzilveren (het penalty syndroom), allen werden gestopt door Marit! We gingen rusten met 11-3.

Na de rust stond er een iets ander team tegenover ons. Quintus was gretiger en de bal ging sneller rond en er waren meer individuele acties en zo pikte ze nog wat doelpuntjes mee in de tweede helft. Ook Foreholte maakte gebruik van de onoplettendheid van Quintus, er werd vanuit alle posities gescoord o.a. mooie goal van Zoey C. vanaf de opbouw rechts in de bovenhoek en Marieke met een lage bal door het midden. We sloten de wedstrijd overduidelijk winnend af met 23-13 in ons voordeel.

Doelpunten: Tamara 6, Zoe 5, Romy C. 3, Milou, Marieke, Sanne en Benthe allen 2, Zoey C. 1

Leuke bijkomstigheid was dat directe concurrent Gemini thuis verloor van Hellas, waardoor Foreholte de koppositie overpakt en zich mag tronen als “Winter Kampioen” in de Landelijke Topklasse! Prachtige prestatie met dit nieuwe team!

Volgende week zondag 27 december een toernooi in het verre Breezand, vertrek om 10.00 uur.

Geplaatst op 23/12/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.