Handbalwedstrijd Foreholte gestaakt

Daar waar het Nederlands damesteam in de voorbereiding was voor de finale van het WK werkte Foreholte in Cothen hun wedstrijd af tegen het plaatselijke Fortissimo. Vanwege een ernstige blessure van Naomi Hoogervorst kort na de rust, werd uiteindelijk de wedstrijd gestaakt.

Het zijn altijd fysiek gerichte wedstrijden tegen Fortissimo. Met name de thuisclub, die afgelopen zondag wel erg op weg was om ten koste van alles te willen gaan winnen. Maar Foreholte speelde goed en had de wedstrijd mede in de hand. Aanvallend was met name Dana Vincenten weer goed op dreef (8 scores). Echter na 5 minuten werd de frèle, beweeglijke Naomi Hoogervorst al bijna uit de wedstrijd gekegeld. Zij kon na uitgebreide verzorging toch weer terugkeren in het veld. In de verdediging deden Malu Zandbergen en Britt van Leijden met Dana Vincenten heel attent werk, waarop Fortissimo zich geregeld stuk liep. Ook omdat Foreholte na 10 minuten een persoonlijke dekking uitvoerde op de schutter, linker opbouwster van Fortissimo door Kim Schuurbiers en Lisanne Ruiter. De hele eerste helft ging de score gelijk op. De 14-13 ruststand beloofde dan ook een goede afloop. Echter wat zich al aandiende gebeurde. Een zware elleboogblessure voor Naomi Hoogervorst na een val. Na geholpen te zijn op de vloer werd zij afgevoerd naar het ziekenhuis. De gemoederen en de situatie leenden zich er niet voor om de wedstrijd voort te zetten en de scheidsrechters besloten de wedstrijd te staken.

De komende drie weken is er geen wedstrijd. Op donderdag 7 januari is de regiofinale van de beker in de Tulp tegen VELO uit Wateringen om 20.20 uur en op zaterdag 9 januari de uitwedstrijd bij Quintus in Kwintsheul om 19.00 uur.

Geplaatst op 20/12/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.