Dames Foreholte komen tekort tegen koploper Borhave

Met toch wel het gevoel, dat er zaterdag mogelijk iets viel te winnen (na een reeks prima wedstrijden) begonnen de Voorhoutse handbaldames vol goede moed hun wedstrijd tegen Borhave. Twintig minuten kon Foreholte de tegenstander bijbenen. Mede door het mindere optreden van de opbouw rij, kwam het Voorhoutse spel niet uit de verf. Wat er normaal vaak lukt, kwam er zaterdag niet uit. Weinig variatie in het spel en tegenover zich speelsters die individueel beter waren zorgde voor een 10-15 ruststand en een uiteindelijk teleurstellende eindstand 23-35.

In de eerste helft ging het gelijk op, maar toch was het al duidelijk, dat de acties van de Voorhoutse aanvalsters niet overtuigend genoeg waren. Te veel individueel spel, zorgde voor vastlopende aanvallen en ballen die niet goed aan kwamen. Borhave dat individueel wel doeltreffende acties creëerde en benutte overspeelde bij tijd en wijle de Voorhoutse defensie. Bij Voorhouts balverlies waren de dames uit Borne razend snel ter plekke en rondden menigmaal doeltreffend af. Foreholte had ook de pech, dat zes keer de bal op het houtwerk belandde. Na twintig minuten in de eerste helft kon Borhave afstand nemen. Zij gingen de rust in met 10-15. Met deze stand is er nog van alles mogelijk in 30 minuten, maar bij Foreholte liep het niet. Coach Ricardo Clarijs probeerde met wissels het tij te keren, maar van de onsamenhangendheid kon niet veel verwacht worden tegen de koploper, die door hun ervaring verder zijn dan Foreholte. Alleen het verdedigende werk bij Borhave verdiende niet de schoonheidsprijs. Tien minuten in de tweede helft was het al 16-24 en via 21-31 werd het 23-35. Al met al een teleurstellende uitslag, maar de dames hoeven niet te treuren. Ze hadden niet echt hun dag, maar bleven knokken voor een goed resultaat. Borhave was de betere ploeg. De scores kwamen van Naomi Hoogervorst 6 (3p), Dana Vincenten 4, Ramona Vink 3, Lize Vrolijk en Anouk Zwaan en Malu Zandbergen allen 2, Melanie Zwaan en Saskia Kolster en Kim Schuurbiers en Britt van Leijden allen 1.

Zondag 20 december de laatste wedstrijd van 2015. Er wordt gehandbald in Cothen om 14.00 uur tegen Fortissimo dat op de vierde plaats staat. Foreholte zakt door deze nederlaag weer naar de zevende plaats.

Geplaatst op 13/12/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.