Dames Foreholte sluiten eerste competitiehelft af met een klinkende overwinning

De Handbaldames van HV Foreholte speelde afgelopen zaterdag de 13e wedstrijd van hun debuutseizoen in de eerste divisie. Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van deze competitie. Op pakjesavond kwam Targos Bevo uit Panningen op bezoek. Na een 19-17 ruststand eindigde de wedstrijd in een 38-28 overwinning voor de Voorhoutse vrouwen.

Vooraf maakte het team van trainer/coach Ricardo Clarijs zelfs nog kans op de 2e periodetitel van dit seizoen. Daarvoor moest wel een bijna onmogelijke overwinning van 16 doelpunten verschil bewerkstelligd worden. De dames waren toch van plan om vol te gaan voor deze schier onmogelijke opdracht. De tactiek werd aangepast en er werden meer risico’s genomen dan normaal. Dit leidde echter niet tot het gewenste resultaat, want na 3 minuten stond er een 0-4 voorsprong in Pannings voordeel op het scorebord. Daarna ging het beter draaien bij de Voorhoutsen en werd deze achterstand al snel omgezet in een 11-9 voorsprong.

Door enkele mooie combinaties, en afstandsschoten van Naomi Hoogervorst en Dana Vincenten, liep Foreholte uit tot een 17-11 voorsprong vlak voor rust. Dit was een stand die perspectief zou kunnen bieden voor de tweede helft, maar helaas werd deze voorsprong door enkele onnodige fouten toch nog verspeeld waardoor men met 19-17 ging rusten.

In de rust trachtte Ricardo Clarijs meer grip op de wedstrijd te krijgen door de dekkingsvorm te veranderen. Hierbij is ook afgesproken om volledig te focussen op een overwinning, en de periodetitel te laten voor wat het was. Dit wierp zijn vruchten af, want in de eerste 10 minuten na rust liep het team uit naar een 28-18 voorsprong. Enkele goede blocks van Britt van Leijden, en mooie reddingen van Kim Geerlings leidde snelle omschakel-momenten in die perfect afgerond werden door Saskia Kolster, Lisanne Ruiter, Lize Vrolijk en Malu Zandbergen. Daarna zakte de dekking iets in, maar omdat het team wel goed bleef scoren, onder andere door Melanie Zwaan op de cirkel, kwam de riante voorsprong niet meer in gevaar. Met nog enkele treffers van topschutters Ramona Vink, Dana Vincenten en Naomi Hoogervorst kwam de eindstand op 38-27.

De periodetitel zat er helaas niet in, maar op de helft van het debuut-seizoen heeft Foreholte nu 16 punten vergaard en staan daarmee op een geweldige 5e plek. Het team lijkt zich goed thuis te voelen op dit niveau, en alle speelsters van de brede selectie hebben zich ondertussen aangepast aan het hogere niveau. Volgende week start de terugronde, met een thuiswedstrijd tegen koploper Borhave. Om 20.30 uur gaat Foreholte proberen in de eigen Tulp een vervolg te geven aan een mooie reeks van 8 overwinningen uit 10 wedstrijden.

Geplaatst op 07/12/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.