Dames C1 uit tegen Kras/Volendam C1

Op de houten vloer in de nieuwe hal van Volendam moesten we even wennen want alles dreunde lekker door.. Voordat het eerste doelpunt kwam waren we zeker al 6 minuten onderweg, Benthe drong door de verdediging heen en maakte de 0-1. Vlak daarna een mooi balletje op de weglopende Sanne en zij scoorde met haar linker de 0-2. Ook Volendam zette ons onder druk en gooide vele ballen onderhands op doel, maar de meeste werden geweerd door onze keepster die beestachtig stond te keepen. De stand ging gelijk op, 5-5. Door goed samenspel en het vele loopwerk van de hoekspeelsters (de zusjes Romy en Zoey) creëerde we genoeg ruimte, zodat we verder konden uitlopen naar 6-8. Hiermee gingen we ook rusten.

De tweede helft startte we nog met z’n vijven doordat we nog 1,5 minuut tijdstraf hadden, dus zo veel mogelijk rondspelen, zodat we weer snel compleet waren. Daarna gingen we 4/2 spelen, dat was weer even wennen en daar maakte Volendam gebruik van. De gevaarlijke nummer 4 scoorde er lekker op los en het stond weer gauw 10-10. Britt kreeg de opdracht om als “zwaan kleef aan” op de nummer 4 uit te verdedigen wat ze fantastisch deed! Door hun scherpschutter uit te schakelen werd Volendam wat gefrustreerd en maakte overtreding op overtreding, wat leidde tot een aantal kaarten. Foreholte maakte daar dankbaar gebruik van en liep weg naar 10-14, met een mooie goal van Britt vanaf de opbouw. Het spel werd “vinniger”, maar gelukkig hielden we het hoofd koel en verdedigend stond het als een huis en kwamen de Vollendammers er niet aan te pas. Milou zette goed door en belande bijna in het doel, ze nam de 11-15 voor haar rekening. Volendam scoorde nog de 12-15 en toen was het klaar. De bal rond spelen en druk zetten, er kwam ruimte en Benthe maakte de 12-16. Na weer de bal veroverd te hebben, dit maal een lange bal op Tamara die al bij het doel stond en scoorde zo de 12-17, en de laatste was van Zoe, 12-18. Met nog twee minuten op de klok en uit frustratie werd Zoe op abnormale manier neergehaald en de nummer 4 van Volendam kreeg een directe rode kaart en kon de zaal verlaten.

Uiteindelijk een verdiende zege tegen Volendam, wat uiteindelijk 3x geel, 2×2 minuten tijdstraf en een directe rode kaart kreeg, tegenover Foreholte met 2×2 minuten tijdstraf.

Doelpunten: Zoe 5(1p), Benthe 4, Sanne 3, Tamara en Britt ieder 2 en Romy C. en Milou beide 1

Volgende week zondag 6 december komt Havas uit Almere op bezoek om 14:10 uur.

Geplaatst op 01/12/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s