Dames A1 met opgeheven hoofd naar huis

Velo – Foreholte (47-26)

Het publiek hoefde zich afgelopen zondag niet te vervelen: er werden maar liefst 73 doelpunten geteld in de zestig minuten speeltijd die de dames A1 tegen Velo speelden. De dames 1 van Foreholte hadden van tevoren het goede voorbeeld gegeven: zij wonnen met 29-34 in de sporthal in Wateringen. De A1 kreeg het lastig maar kan, ondanks het doelpuntenverschil, positief terugkijken op een dynamische wedstrijd tegen de nummer 4 uit de poule.

Door het snelle samenspel van de Voorhoutsen creëerde het team veel schietkansen voor de hoeken. Eva Kolster was goed op dreef en schoot flink wat ballen vanuit de linkerhoek in het doel. Ook de opbouwers wisten met de juiste wisseltjes en door samenspel met cirkelloopster Romy van Duin hun puntjes mee te pakken.

Verdedigend stond de A1 weer als vanouds: als een team. Het werd de speelsters van Velo moeilijk gemaakt door een adequate 3-2-1 waar de inlopende aanvallers goed vast werden gezet. Het middenblok hield de cirkel goed onder controle. De verdediging stond goed, aanvallend ging het lekker.. Met 26 doelpunten zou je een wedstrijd kunnen winnen. Maar: niet als je tegenstander 47 doelpunten maakt. De vele breaks van Velo eisten hun tol bij de meiden van Foreholte. Met een verschil van 21 punten konden de meiden van Velo de twee punten pakken.

Doelpunten: Maartje Kraakman (6 waaronder 2 penalty’s), Eva Kolster (6 waaronder 2 penalty’s), Dana Cornelisse (5), Feline Verweij (3), Romy van Duin (3), Eva Vos (1), Suzanne Meeuwissen (1), Merel van Drueten (1)

Geplaatst op 30/11/2015, in Dames A1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.