Degelijke zege voor Dames C1

Na het “verjaardagsfeestje” van de Dames 1 mochten we deze zondag om 10:00 uur aantreden tegen KSV uit Heerhugowaard. De tegenstander was al aan het warmlopen toen wij binnen kwamen, oeii… wat zal dat brengen, enkele van ons lagen namelijk laat in hun mandje vannacht. Eerst nog even op de foto voor onze huisfotografe Marion met onze nieuwe inloopshirts van Tim Kunststoffen (zie foto).

Lekker handballen en plezier maken en dat gingen we doen, we hadden er zin in. Druk zetten, balletje rond laten gaan, kijken voor eigen kans en diverse andere posities uitproberen en niet te vergeten te scoren. Foreholte liep als snel uit naar een 5-2 score via Tamara, Zoë, Britt en Benthe. Het ging dus wel lekker, er werd goed druk gezet zodat de hoeken en cirkel alle ruimte kregen en konden scoren. Doelpunten van Tamara 2x op links en Britt 2x op de cirkel, stand 9-2. KSV kon niet veel beginnen, verdedigend stond iedereen prima op zijn plek en Zoey C. had de opdracht om de linker opbouw van KSV uit te schakelen, wat ze prima deed vol passie en de opvreet mentaliteit! We liepen verder uit naar een ruststand van 12-3.

Na de rust scoorde KSV direct twee keer, stand 12-5. Ook Britt kon via de rechterkant doorbreken en scoorde een mooi doelpunt, 13-5. Zoë kreeg vanuit het midden heel veel ruimte en kon maar liefst 4x achter elkaar het doel vinden 17-5. De reeks werd voortgezet en met twee fraaie doelpunten maakte Tamara er 19-5 van. De hoekspeelster van KSV zette goed door waardoor Foreholte te laat ingreep wat resulteerde in een tweetal penalty’s, waarvan Romy er weer één tegen hield! Lekker bezig, 19-6! Hierna stonden de meiden weer op scherp en verdedigden prima en zo veroverde Benthe de bal die alleen doorliep en de twintigste voor haar rekening nam. Weer opnieuw druk uitoefenen op KSV waardoor Zoë de 21-5 snoeihard in de touwen schoot. Benthe veroverde opnieuw de bal en kon doorlopen en maakte met een schitterend lobje over de keeper 22-7. Vlak daarna moest KSV opnieuw aan de noodrem trekken en kregen we weer een penalty mee en ook deze verzilverde Benthe, 23-7. Romy C. stond de laatste minuten op de opbouw (dat kan ik niet, zei ze) en binnen de minuut een schitterend doelpunt in de bovenhoek, 24-7 top Room! Ook Zoë maakte nog een mooi doelpunt op links en Milou nam de laatste voor haar rekening, 26-8 eindstand.

Meiden allemaal hard gewerkt, we doen het met ze allen, knokken voor en met elkaar! Daarom zijn jullie ook zo’n topteam. Doelpunten: Zoë 9, Tamara 6, Benthe 5(2p), Britt 4(1p), Milou en Romy C. beide 1.

Komende zondag spelen we uit tegen Volendam om 14:45 uur.

DSC_0008

Geplaatst op 24/11/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s