Dames Foreholte in goede doen

Afgelopen zaterdag waren de handbalsters uit Voorhout in goede doen. Door in de Tulp het Brabantse P.S.V. te verslaan met 33-21 kwamen de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs op een gedeelde zesde plaats te staan. Bij vlagen speelde Foreholte dusdanig, dat menig team in Voorhout grote problemen kan ondervinden. Nu was PSV het kind van de rekening.

Hoewel het er in de beginfase niet op leek, dat het zo makkelijk voor de thuisclub zou gaan verlopen, kon menig toeschouwer de handen op elkaar krijgen voor de acties van hun team. Het duurde 20 minuten, voordat Foreholte de tegenstander op de knieën had. Vanaf elke positie werd gescoord en hoewel enkele dames van PSV een aantal keren verdedigend behoorlijk laat aan de noodrem trokken, bleef Foreholte volharden in goed spel. Van 11-10 liep men de laatste 10 minuten van de eerste helft uit tot 21-11 bij rust. PSV leek helemaal verdoofd, omdat wat zij ook probeerden, weinig lukte. Zij begonnen dan ook in de tweede helft met een andere verdedigingsvorm. Clarijs had inmiddels zijn wisselbank aangesproken en iedereen kreeg speelminuten. Ook A-junior Feline Verweij mocht even ervan proeven. Menig breakout werd afgerond en terwijl er bij Foreholte zeven ballen op paal en lat belandden, kon ook PSV wat terugdoen. Hoewel in de eerste helft Kim Geerlings en in de tweede helft Roxanne Roffelsen hun doel goed verdedigden, ging de score in de tweede helft gelijk op, maar Foreholte hoefde niet bang te zijn dat PSV een inhaalrace kon beginnen. Daarvoor speelde het Brabantse team te zwak of was het de uitstraling van Foreholte? Halverwege de 2e helft was de stand 25-16 en via 29-19 werd het uiteindelijk 33-21. Een terechte uitslag voor een terechte winnaar.

Scores kwamen van: Dana Vincenten 6 x (3p), Kim Schuurbiers 5 x, Lot van Kampen en Naomi Hoogervorst 4 x, Lize Vrolijk en Britt van Leijden en Anouk Zwaan allen 3 x, Saskia Kolster en Ramona Vink beide 2 x en Melanie Zwaan 1 x

Zondag 29 november is de wedstrijd in Wateringen tegen VELO. Dit team staat onder Foreholte, dus zal de klus geklaard moeten worden. De aanvangstijd is 13.00 uur. Komt allen het team aanmoedigen.

Geplaatst op 22/11/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.