SEW – Dames 1 (31-35)

Foreholte wint overtuigend

Het is altijd lastig om bij SEW in Wognum te winnen. Deze fanatieke dames laten zich niet zomaar van het veld spelen. Toch vertoeven deze dames in de onderste regionen. Foreholte dat wederom een betrouwbare sluitpost had aan Kim Geerlings, legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Ricardo Clarijs startte met zijn basis en die bleek de wedstrijd dusdanig onder controle te hebben dat iedereen in de tweede helft aan het handballen toekwam. Rust 13-18, eind 31-35.

Foreholte had in de eerste helft moeite om op te starten. De stugge verdediging van SEW haalden de beweeglijke Voorhoutsen uit hun ritme door hard aan te pakken. Met name Naomi Hoogervorst en Ramona Vink ontvingen hier hinder van in hun spel. Toch toonden de dames veerkracht en halverwege de eerste helft kwamen ze voor om niet meer op achterstand te
komen. Rust 13-18.

Net als in de eerste helft was Lize Vrolijk ’n groot gevaar voor SEW door haar prachtige acties op de linkerhoek. Ze scoorde 8 maal. Ook Dana Vincenten was weer goed op dreef met haar 8 scores waarvan 5 feilloos benutte penalties. Midden opbouwster Kim Schuurbiers kon mede door het goede storende werk van Ramona Vink telkens de verdediging van SEW te kijk zetten.
Hoewel SEW niet op gaf was het Foreholte dat telkens tegengas gaf. Via 19-24 na 8 minuten spelen, kwamen de dames uit Voorhout met nog 10 minuten te gaan op 24-30. Lot van Kampen rondde ’n prachtige breakout af, 3 minuten voor tijd. De laatste doelpunten waren voor SEW.
Eindresultaat 31-35.

Voor Foreholte scoorden: Lize Vrolijk 8x, Dana Vincenten 8x (5p), Kim Schuurbiers 7x, Ramona Vink 3x, Naomi Hoogervorst, Saskia Kolster, Lot van Kampen, Annet Kraakman allen 2x en Melanie Zwaan 1x.

Volgende week zaterdag 21 november een thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven: om 20.30 uur in de Tulp in Voorhout. Foreholte staat nu zevende op de ranglijst, PSV heeft 2 punten meer dus ’n overwinning zou goed van pas komen.

Geplaatst op 16/11/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.