Dames C1 dendert door in topklasse

De meiden C1 werden deze week in het nieuw gestoken, zo kregen de dames schitterende inloopshirts gesponsord door TIM Kunstoffen!

Nadat de meeste meiden er al een wedstrijd op hadden zitten (inval bij A1/C2/D1) waren we benieuwd hoe deze wedstrijd zou uitpakken. Ondanks het late tijdstip 17:45 uur waren er toch vele supporters meegereisd naar Den Haag, super! De bespreking was simpel; volgens Ariaan moeten we gewoon druk zetten en kijken voor je eigen kansen. Na een minuut of drie was het raak, een lange bal op Marieke en ze hengstte 0-1 tegen de touwen. Er werd genoeg druk gezet en mooie combinaties volgde, 0-3 door Zoe en Tamara. Hellas “vocht” zich letterlijk terug en moest tot twee maal toe aan de noodrem trekken wat resulteerde in een twee-tal penalty’s, deze werden door Benthe verzilverd tot 1-5. Ze hadden de smaak te pakken, Benthe maakte twee-tal mooie individuele acties en scoorde 3-6 en 3-7. Eventjes stonden we te dromen en grepen we te laat in, daardoor kreeg Hellas ook twee pingels maar onze Romy stond weer heerlijk te keepen en stopte deze twee pingels! Super gedaan Room! Goed samenspel, mooie combinaties en vechtlust was voldoende aanwezig, zo liepen we maar liefst uit naar 6-17 met doelpunten van Tamara (2x, mooi ingestart vanuit de hoek), Britt (2x, één prachtige goal vanaf de opbouw), zoe (1x, snoeihard door het midden), Sanne (3x, vanaf de cirkel waarbij goed opzij gestapt en met de linker hand) en Marieke (1x, goed doorgegaan prachtig in de bovenhoek). Zo gingen we met een gerust hart de kleedkamer in.

De tweede helft trok Foreholte even lekker door, één-tweetjes waren er in overvloed, heerlijk om te zien en zo scoorde Zoe 2x, stand 6-19. Onze jongste Benjamin van de groep Zoey Christiaanse (nog een D-speelster) maakte een schitterend doelpunt vanuit de rechterhoek, stand 6-20. Verdedigend deden we het prima, lekker bijsluiten, speelsters doorgeven, tellen en als Hellas schoot dan waren de lange armen van Milou er nog! Goed gewerkt Milou! Door onoplettendheid van Hellas tikte Benthe de bal weg bij een Hellas-speelster en kon doorlopen richting doel en scoorde zo de 7-21. Foreholte ging goed door op links en Hellas moest weer onnodig aan de handrem trekken, Romy Christaanse werd letterlijk uit de lucht gehaald, wat wel een penalty opleverde. Deze schoot Zoë beheerst in, stand 7-22. Door slim inhaken van een Hellas-speelster kregen zij ook nog een tweetal penalty’s, stand 9-22. Met nog twee minuten op de klok kwam onze stand-in keepster Marit (C2) erin. Zij stond direct voor nog een penalty van Hellas en ook deze werd door Marit gestopt, topper! Voor de laatste keer nog een aanval opzetten, druk zetten en met een schijnbeweging zette Benthe de speelster van Hellas op het verkeerde been en scoorde de laatste van deze dag, stand 9-23. Vlak daarna kwam het eindsignaal.

Weer een geweldige overwinning behaald, top gedaan meiden! Snel douchen en met ze allen even lekker naar de bekende fastfoodketen. Een leuke afsluiting van deze dag.

Doelpunten: Benthe 6 (2p), Zoe 5 (1p), Britt, Sanne en Tamara allen 3, Marieke 2 en Zoey 1

Volgende week weer uit tegen Gemini om 14:45 uur, tot dan!

mac donalds c1

Geplaatst op 10/11/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.