Foreholte A1 pakt eerste welverdiende punten

Foreholte – Vido

Het was zondag spanning en sensatie in sporthal de Tulp. De meiden van Foreholte hielden deze spanning lang vast en het publiek kon genieten op het spreekwoordelijke puntje van hun stoel. Met een eindstand van 20-18 is Foreholte twee plaatsen op de ranglijst gestegen. Het team staat – met nog zestien wedstrijden te gaan – op de tiende plaats in de jeugddivisie. Nu ze de smaak van winst weer geproefd hebben, volgen hopelijk meer overwinningen.

De scheidsrechter hield de meiden kort vandaag en de tijdstraffen vlogen ons om de oren. Foreholte heeft maar liefst 16 (8×2) minuten met een speler minder in het veld gestaan. Toch hielden de Voorhoutsen het hoofd boven water: zelfs met vier spelers in het veld konden zij de bal van Vido onderscheppen.

Coach Thomas kon zijn hart ophalen. De meiden van de A1 creëerden veel kansen in de aanval en de verdediging stond als een huis. Dit was een garantie voor onderscheppingen, waar zeker van geprofiteerd werd. Een blok op links zorgde er bijvoorbeeld voor dat Eva Kolster de bal in handen kreeg en in één keer door kon gooien naar de rechterkant van het veld. Tamara, een van de C-spelers, maakte de actie af door de bal in de lange hoek te leggen. Onze invallers lieten sowieso zien dat ze aanwezig waren: geweldige een-tweetjes tussen Karlijn en Zoë resulteerden tot mooie doelpunten en ook hun druk in de aanval zorgde voor meer kansen voor de rest van het team.

Het was de dag van keepster Angie. Of het nu een penalty, een break of een schot uit een ‘normale’ aanval was, veel van deze ballen werden gehouden. Angie kan elf reddingen onder haar naam schrijven!

Na nog een tijdstraf voor Foreholte werd de lat hoger gelegd: een voorsprong van 16-10 veranderde in een verschil van nog maar één punt. Het laatste doelpunt van de middag werd gemaakt door Dana en zette de eindstand op 20-18.

Doelpunten: Maartje Kraakman (5 waarvan 1 penalty), Eva Kolster (4 waarvan 4 penalty’s), Dana Cornelisse (3), Feline Verweij (2), Romy van Duin (2), Zoë de Ridder (2), Merel van Drueten (1), Tamara Bakker (1)

Geplaatst op 09/11/2015, in Dames A1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s