Foreholte schiet tekort

De handbalsters in Voorhout hadden zich vast een andere wedstrijd voorgesteld tegen DSVD uit Deurningen. Bij hen leek alles te lukken en bij Foreholte lukte weinig. Hoewel Foreholte tot 10 minuten voor rust op 2 doelpunten achterstand wist te blijven, was het in de tweede helft gedaan voor de Voorhoutsen. Na een 14-20 ruststand werd uiteindelijk met 28-38 verloren.

In de eerste aanval werd door de thuisploeg onnodig balverlies geleden en dat was al kenmerkend voor het verloop van de wedstrijd. Het leek erop dat de tegenstander zich goed had voorbereid op de speelwijze van Foreholte. Daarbij de fysieke overmacht bij DSVD, zorgde dat Foreholte geen enkele aanspraak kon maken op de zege. Door snel en afwisselend spel wisten de dames uit Deurningen telkens de zwakke plekken bij de thuisploeg bloot te leggen. Waar Foreholte niet in staat was hun cirkelloopster te bereiken, lukte het de tegenstander, telkens vrij op de cirkel, de bal te ontvangen. Foreholte was niet bij machte hier een oplossing voor te vinden. Aanvallend, vanuit de opbouwposities, moet er veel beter kunnen worden geschoten , zodat er meer mogelijkheden ontstaan voor de cirkel- en de hoekspeelsters. Het tempo lag ook nog eens vrij hoog, dus er was ruimte voor breaks en veel doelpunten. In de tweede helft was het na 10 minuten al 10 doelpunten verschil. Het pleit voor Foreholte dat de stand niet verder opliep, maar dat zij het verschil van 10 scores konden handhaven. Al met al een moeilijke avond voor de Voorhoutsen.

Voor de stand verandert er niets. Foreholte blijft op de 8e positie. Volgende week nieuwe kansen tegen Westfriesland/SEW 2 in Nibbixwoud. Deze keer waren de scores van Dana Vincenten 8 (2p), Kim Schuurbiers 6 x, Lize Vrolijk 5 x, Naomi Hoogervorst 3 x, Lot van Kampen en Saskia Kolster beide 2 x, Mellanie Zwaan en Britt van Leijden beide 1 x.

Dinsdag 19 november spelen de dames bekercompetitie om 21.00 uur tegen W.H.C in sporthal Loosduinen in Den Haag.

Geplaatst op 08/11/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.