Dames C1 wint eerste wedstrijd

Tornado ging weer als een tornado richting Heerhugowaard; de eerste wedstrijd in de landelijke topklasse van Dames C1 tegen Tornado C1.

Vrij gespannen begonnen de meiden aan hun warming-up. De spanning was gewoon lekker aanwezig, wat ook hoort! De eerste minuten waren van beide kanten aftastend; wat kan wel en wat kan niet. De meiden waren zeer gefocust en verdedigend waren ze overweldigend. Weinig tot niks kwam er doorheen. Na een minuut of vier tekende we de 1-0 aan door Marieke. Goed samenspel en vooral druk en druk uitoefenen, dan komt het vanzelf. Zo stond het al snel 4-1 dankzij een tweetal penalty’s, afgerond door Benthe en een mooie goal van de goed vrijlopende cirkelspeelster Sanne. De meiden kregen de smaak goed te pakken, iedereen deed zijn ding en het liep als een trein. Zo liepen we uit naar 7-1 met doelpunten van Marieke, Tamara en Romy. De euforie was hoog, maar dankzij een kleine verslapping van Foreholte kwam Tornado op 7-3. Via mooie acties van Marieke en Benthe gingen we met 9-3 rusten.

In de tweede helft liep Foreholte steeds verder uit, de meiden stonden voor de volle 200% in de wedstrijd. Stuk voor stuk stond iedereen zijn mannetje met mooie individuele acties, goed samenspel, druk zetten en geloven in jezelf. Hierdoor liepen we uit naar 16-7, goals van Tamara (2x), Benthe (2x), Britt, Zoe en Sanne. Vanuit de hoeken werd goed ingestart en maakten genoeg ruimte, alle posities werden benut van middenopbouw tot cirkel. Onze keepster Romy stond ook echt een superpot te keepen en gaf niets weg. Foreholte trok nog even door en zo wonnen we onze eerste wedstrijd met 21-9, ook met een goed fluitende Beerent.

Doelpunten: Benthe 5 (3P), Tamara 5, Marieke 4, Sanne 3, Britt 2 (1P), Zoe 1, Romy 1.

Volgende week 8 november uit tegen Hellas C1 om 17:25 uur.
Tot dan.

Geplaatst op 01/11/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.