Dames 1 Foreholte verdient twee punten in Bentelo

Afgelopen zaterdag moesten de handbaldames uit Voorhout met de bus naar het oosten van het land, want daar lagen twee punten te wachten op diegene die de meeste doelpunten wist te scoren en de minste doorliet. Trainer/coach Ricardo Clarijs ging er met zijn dames tegenaan. Zij wisten na een 15-20 ruststand vrij eenvoudig met 27-38 te winnen en zijn hierdoor weer een plekje geklommen op de ranglijst.

Na de lange busreis eerst een goede warming-up en dan de wedstrijd. Dat de dames wisten dat het ‘t onderaanstaande Bentelo een nederlaag zou moeten kunnen bezorgen was duidelijk, maar er moet nog altijd eerst gespeeld worden. De Voorhoutsen waren goed bij de les. Bentelo hanteerde een 6-0 verdediging, om zodoende het gevaar van de Voorhoutse cirkelloopster in te dammen. Anderen konden daar van profiteren. Helaas werd er, naast heel fraai aanvalsspel, geregeld balverlies geleden en vrij voor doel gemist. Ook liet men de bal niet snel genoeg rondgaan, zodat de aanval soms vastliep, terwijl de hoekdames vrij stonden. Toch wisten de hoeken en de cirkel samen 15 x te scoren. Deze posities beginnen steeds beter effect te krijgen. Keepster Kim Geerlings was ook niet voor niets meegenomen. Zij stopte 22 ballen.
In de tweede helft liep Foreholte geleidelijk aan steeds verder uit, zodat de wisselspeelsters ook aan speeltijd toekwamen en wisten te scoren. Naomi Hoogervorst werd nog op een persoonlijke dekking getrakteerd, maar haar teamgenotes konden hier goed mee om gaan. Hoezeer de speelsters van Bentelo zich in deze sportieve wedstrijd ook liet gelden, zij waren niet bij machte het Foreholte moeilijk te maken.
De scores kwamen van Dana Vincenten 7 (4p), Kim Schuurbiers 7, Naomi Hoogervorst 5, Saskia Kolster 4, Ramona Vink en Britt van Leijden en Lize Vrolijk allen 3, Malu Zandbergen en Lot van Kampen beide 2, Annet Kraakman en Lisanne Ruiter beide 1 en Nikki van der Post doet nog steeds niet mee vanwege een blessure.

Zaterdag 7 november spelen de dames weer in de Tulp. Komt u eens kijken hoe de dames het handbalspelletje promoten. Om 20.30 uur komt D.S.V.D. uit Deurningen op bezoek en het belooft een spektakel te worden. Mis het niet!

Geplaatst op 01/11/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.