Strijdlust Foreholte beloond

Afgelopen zaterdag kwam United/Breda op bezoek in Voorhout. Dit team had tot nu toe 3 punten meer na 6 wedstrijden. Het bleek een jeugdig team, dat vertrouwen uitstraalde. Gelukkig bleek Foreholte knap hersteld van de te ruime nederlaag in Aalsmeer, alwaar weinig goed ging. Dit keer was het keepster Kim Geerlings die haar team de weg wees naar de overwinning met haar 26 stops. Einduitslag 30-25.

Het was even schrikken voor United/Breda, want Foreholte nam gedurfd een 3-0 voorsprong met twee fraaie scores vanuit de hoek door Malu Zandbergen. Verder wisselden vijf speelsters met scores vanaf hun eigen positie elkaar af. In de aanval van Breda kwam het gevaar met name van de linker opbouwster (8x). Zij kreeg dan ook extra aandacht en een aangepaste dekking. De angel bleek uit de aanval te zijn. Zo gebeurde het dat na een 11-8 stand, met 18-11 gerust kon worden. De score had veel hoger kunnen en moeten uitvallen, als de dames wat zorgvuldiger de breaks hadden afgewerkt. Breda veranderde ook van verdedigingsvorm, doordat Kim Schuurbiers en Dana Vincenten de af te stoppen schutters waren. Door het hoge tempo in de hele goede 1e helft, werd de tweede helft meer een periode met vechtlust en doorzettingsvermogen. Beide teams liepen tegen 3 tijdstraffen op. Maar naast de trefzekere Dana Vincenten, ging de titel van “Man of the match” naar keepster Kim Geerlings. Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten 9x (4p), Kim Schuurbiers 6x, Naomi Hoogervorst, Ramona Vink en Lize Vrolijk 3x, Malu Zandbergen en Britt van Leijden 2x, Saskia Kolster en Melanie Zwaan 1x.

Zaterdag 31 oktober wacht de lastige uitwedstrijd naar Bentelo. Supporters voor de bus kunnen zich aanmelden via de Foreholte-site. De dames proberen de goede lijn door te trekken naar Bentelo en twee punten mee te nemen in de bus.

Geplaatst op 25/10/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.