JHC – Dames A1 (26-21)

Chaotisch begin Foreholte A1 zorgt voor nipt verlies tegen JHC.

Vandaag maakten de meiden van de A1 kennis met de Noord-Hollandse handbalclub JHC. Na ruim anderhalf uur rijden (de auto van Eva K, Merel, Dana en Suus pakte ‘sightseeing in Anna-Paulowna’ mee en deed er nog iets langer over) kwam Foreholte aan bij de sporthal in Julianadorp.

Door de lange reis werd het een korte warming up en begon de wedstrijd rommelig en chaotisch aan de kant van de Voorhoutsen. De eerste vier ballen gingen op de paal en de verdediging stond niet stabiel. JHC maakte hier dankbaar gebruik van en startte de wedstrijd met zeven punten in haar voordeel.

Na dit moeizame begin klom Foreholte omhoog naar een verschil van drie punten. Doelpunten werden afgedaan als vrije bal, wat niet heel voordelig uitpakte. De scheidsrechters waren overigens wel consequent en hielden het spel kort aan beide kanten.

Met nog een kwartier op de klok werd het spannend: met een stand van 18-15 kreeg de keepster van JHC twee minuten. Gevolg: een speelster op doel en vijf man in het veld. Een uitgemeten kans voor Foreholte om haar punten te pakken…. Een kans waar helaas niet optimaal gebruik van werd gemaakt. Twee moeilijke aanspeelballen in de aanval zorgden ervoor dat JHC in de minderheid ook nog twee doelpunten kon maken.

De eindstand: 26-21 in het voordeel van de meiden uit Julianadorp.
Volgende week speelt de A1 van Foreholte thuis tegen SEW/West-Friesland.

Doelpunten: Maartje Kraakman (7), Eva Kolster (4), Feline Verweij (3), Eva Vos (2), Dana Cornelisse (2), Romy van Duin (2), Merel van Drueten (1)

Dames A1 1415

Geplaatst op 11/10/2015, in Dames A1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.