Foreholte behaalt een knappe zege na een goede eerste helft

De dames van HV Foreholte hadden afgelopen zaterdag het treffen met VZV uit ’t Veld op het programma staan. Een team dat bekend staat om het snelle en gevarieerde handbal, en al 3 overwinningen had geboekt in het nog prille seizoen. Foreholte daarentegen heeft vorige week bij Hellas de eerste punten in de wacht gesleept, en bleken vanaf het beginsignaal gebrand de punten ook in de eigen Tulp binnen te halen. Na een 13-8 ruststand, stond na 60 minuten de 25-22 eindstand op het scorebord. Foreholte stijgt hiermee wat plekken op de ranglijst, en nestelt zich op een gedeelde 7e plek in de middenmoot van de eerste divisie.

De dames van trainer/coach Ricardo Clarijs hadden zich optimaal voorbereid op het handbalspel van VZV. Zij staan bekend om de razendsnelle break-out van de hoeken en een cirkel die makkelijk gevonden kan worden. De gehele week was hier op getraind, en zeker aan het begin van de wedstrijd kon VZV geen gebruik maken van deze wapens. Keer op keer kon het team het opbrengen om snel terug te schakelen en de lange uitworp onschadelijk te maken. Daarnaast wist HV Foreholte zelf wel te scoren en stond het na 6 minuten 5-0 voor Foreholte. VZV miste te veel kansen om de aansluiting te vinden en via een aantal doelpunten van Saskia Kolster, Ramona Vink en Kim Schuurbiers achter elkaar liepen de Voorhoutsen uit van naar 10-3. Daarna ging de wedstrijd gelijk op tot aan de rust, wat resulteerde in de 13-8 ruststand.

De vrouwen van Foreholte beseften in de rust dat er een kleine stunt in de lucht hing en dat VZV, met goed teamspel en het uitvoeren van het tactisch plan, verslagen kon worden. VZV kwam fel de rust uit en had zich ingesteld op de wapens van de Voorhoutsen uit de eerste helft. Daarom besloten Ricardo Clarijs en assistent Mariska van Steijn het roer aanvallend om te gooien. Naomi Hoogervorst en Kim Schuurbiers wisten enkele keren achter elkaar Britt van der Leijden en Dana Vincenten te lanceren, waardoor de Voorhoutsen, in een moeilijke tweede helft, wel konden blijven scoren. Op de momenten dat het minder liep was het Kim Geerlings in het doel, die de ene na de andere redding afleverde, inclusief enkele schier onhoudbare ballen. Ook Roxanne Roffelsen wist twee 7-meters te keren. Toch kwam VZV langzaam maar zeker terug, tot de 21-19 tussenstand met nog 6 minuten te spelen. Toen Foreholte een opgelegde kans miste om het verschil weer op 3 te brengen, sloeg de paniek toe bij het publiek. Gelukkig niet bij de speelsters, die zich nog 1 keer oprichtte en de tactische afspraken weer op pakte. Juist op dat moment hield Kim Geerlings weer een break-out en wisten de dames aanvallend Ramona Vink vrij te zetten. Toen daarna ook nog een break-out onderschept werd, was de wedstrijd gespeeld en bepaalde Saskia Kolster de eindstand op 25-22.

Een enerverende wedstrijd, die dankzij de goede eerste helft, waarin marge genomen is, in een overwinning werd omgezet. Een teamprestatie van de gehele selectie, een beloning voor een hele week geconcentreerd trainen. Hiermee onderscheid Foreholte zich, door als team een bijdrage te leveren en iedereen hierin belangrijk te maken. Ricardo Clarijs kan dan ook niets anders dan tevreden zijn: ‘Meiden die vandaag niet of nauwelijks gespeeld hebben, zijn van onschatbare waarde voor het team en hebben gezorgd voor een perfecte voorbereiding op deze tegenstander. Zij gaan hun kansen dit seizoen krijgen en dan ook pakken.’

Volgende week gaan de Voorhoutse dames naar Aalsmeer, waar Fiqas Aalsmeer wacht. Zij waren dit weekend vrij, dus zullen volgende week extra fit zijn om het Foreholte lastig te maken. Toch lijken de teams vooraf aan elkaar gewaagd en beloofd het een spannende wedstrijd te worden om 20.45 in de Bloemhof.

Doelpunten Foreholte: Ramona Vink & Dana Vincenten(beide 5), Saskia Kolster(4), Kim Schuurbiers & Naomi Hoogervorst(3), Britt van der Leijden (2), Lize Vrolijk, Malu Zandbergen & Lisanne Ruiter(allen 1)

Geplaatst op 11/10/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.