Dames C1 kampioen veld

Nadat de meiden C2 deze ochtend al kampioen waren geworden mocht ook de C1 aantreden om hun kampioenschap binnen te halen. De nummer 1 Foreholte tegen de nummer 2 Dios. Foreholte begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd, gelukkig konden we na 3 minuten toch de 1-0 in de touwen werken door Zoe. Maar Dios staat niet voor niets nummer twee en kwam langszij en zo stonden we 2-4 achter. Foreholte was niet scherp genoeg en mistte hier en daar wat kansen, ook verdedigend waren we niet helemaal wakker. Het bleek een nek-aan-nek race te worden 4-4, 4-5, 5-5 en zo ging het door, we gingen met 8-9 in het voordeel van Dios rusten.

Even bijelkaar in de kleedkamer deed Ariaan zijn woordje, we moesten optimaal gebruik maken van de kansen, dus concentratie en geen breaks meer want er was teveel balverlies hierdoor. Opbouwen en druk zetten was de opdracht, dan kwamen de kansen vanzelf. De tweede helft begon gelijk een stuk ruwer en het vriendelijke was er af. Benthe viel uit met een vingerblessure dat betekende nog maar 1 wissel. Dios trok goed door en zette ons op een 8-11 achterstand. Gelukkig waren de Voorhoutse meiden niet vergeten wat we besproken hadden en beetje bij beetje kwamen we dichterbij en zelfs langszij; 14-12. Ook stond Romy de tweede helft als een “beer” te keepen. De laatste minuten waren echt spannend, helaas kwam Milou ook nog ongelukkig ten val en kwam met haar hoofd op de grond, gelukkig kon ze er na een minuutje weer in. Dios kwam terug met 14-14 met nog 3 minuten op de klok te gaan, dus zette we alles op alles en Milou scoorde vanuit de tweede lijn de 15-14. Dios vocht zich terug en scoorde de 15-15. Met nog 2 minuutjes te gaan gooide we toch onze “joker” Benthe er in, ondanks pijn aan haar vingers werd collectief goed druk gezet en met een mooie actie scoorde Benthe het verlossende doelpunt 16-15. Dios kwam nog eenmaal richting ons doel, maar met goed verdedigingswerk verloren zij de bal en was het een kwestie van uitspelen.

De meiden C1 zijn ongeslagen veldkampioen 1e klasse! Marieke, Britt, Zoe, Benthe, Romy, Milou, Tamara, Romy, Sanne en Zoey we zijn ongelofelijk trots op jullie, wat een inzet en doorzettingsvermogen hebben jullie getoond! Super gedaan, gefeliciteerd!

Doelpunten: Marieke 5, Zoe 4, Milou 3, Benthe 2 en Tamara 2

Volgende week even rust en dan beginnen we 25 oktober aan de zaalcompetitie uit tegen Velo.

Geplaatst op 11/10/2015, in Dames C1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s