Eerste twee punten zijn binnen voor de handbaldames van Foreholte

Onder toeziend oog van een flink aantal supporters lieten de dames van Ricardo Clarijs in Den Haag bij Hellas zien, dat zij wel degelijk in die eerste divisie thuis horen. Met geconcentreerd spel werd de basis van de 24-29 overwinning in de eerste helft gelegd (10-15). Hellas bleef achter de feiten aanlopen en probeerde met hard spel de Voorhoutsen uit balans te brengen.

Foreholte ging prima van start. Binnen 3 minuten stond het 0-4. Totaal overdonderd vroeg de coach van Hellas een time out aan. Dat hielp even, want ze kwamen terug tot 4-4, maar daarna was het woord aan Foreholte. Vanuit een goed opererende verdediging met Naomi Hoogervorst, Dana Vincenten, Kim Schuurbiers en Ramona Vink en op doel de uitmuntende Kim Geerlings, liep de ploeg verder uit. Hellas had verdedigend het vizier op de cirkelspeelster van Foreholte gericht, maar de anderen konden hier gebruik van maken. Geregeld werd door Hellas aan de noodrem getrokken, wat resulteerde in tijdstraffen en penalty’s. Na de rust was het voor Foreholte zaak om het hoofd erbij te houden, want Hellas zou het roer tactisch wel omgooien zoals b.v. een persoonlijke dekking. Ook kreeg keepster Kim Geerlings een bal van dichtbij bovenop haar hoofd, maar 2e keepster Roxanne Roffelsen kon na 5 minuten weer op de bank plaats nemen, want zij kon verder spelen. Het bleef opletten geblazen, want bij Hellas heb je pas gewonnen als de tijd om is. Halverwege de tweede helft liep het verschil weer terug tot 4 doelpunten in het voordeel van Foreholte. Onder aanmoediging van de coach en de wisselspeelsters, bleek Foreholte de wedstrijd goed uit te kunnen spelen. Ze kwamen niet meer in gevaar. Eind 24-29. De scores kwamen van: Naomi Hoogervorst 7, Kim Schuurbiers en Ramona Vink beide 6, Lize Vrolijk en Dana Vincenten beide 3, Saskia Kolster 2 , Britt van Leijden en Malu Zandbergen beide 1. Volgende week zaterdag 10 oktober om 20.30 uur in de Tulp proberen de dames van Ricardo Clarijs weer twee punten binnen te halen tegen V.Z.V. uit ’t Veld. De dames zullen u niet teleurstellen, want er wacht een spannende wedstrijd in een landelijke eerste divisie waar de uitslagen vaak onvoorspelbaar zullen zijn.

Alle foto’s zijn HIER te vinden!

Geplaatst op 04/10/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.