Dames Foreholte kunnen net niet stunten tegen topteam

Het is de handbaldames van HV Foreholte niet gelukt de thuiswedstrijd tegen Virto/Quintus 2 te winnen. Lange tijd had het team van trainer/coach Ricardo Clarijs zicht op een stunt tegen de medekoploper, maar uiteindelijk werd het doelpuntrijke duel afgesloten met een 37-41 nederlaag voor de Voorhoutsen.

Afgelopen zaterdag stond voor de kersverse eerste divisionist Foreholte de volgende zware dobber op het programma. Na 2 nederlagen tegen topteams uit de nieuwe divisie, was het ditmaal aan het team van Ricardo Clarijs om tegen Virto/Quintus 2 te bewijzen dat er weer stappen gemaakt zijn. Vooraf leek een overwinning op dit topteam lastig, maar vaak kan Foreholte in de eigen Tulp iets extra’s.

Vanaf begin van de wedstrijd ging het duel gelijk op en werd er talrijk gescoord. Eerst was het Quintus dat 2 punten voorsprong nam, en Foreholte kwam meerdere keren op gelijke hoogte. Vanaf het midden van de eerste helft was het Foreholte die uitliep naar een voorsprong van twee punten op 18-16. Na een eerste helft die om leek te vliegen stond de tussenstand van 20-21, in het voordeel van de Westlandse vrouwen, op het scorebord. Normaal gesproken kan dit een eindstand zijn in het handbal, maar beide verdedigingen hadden grote moeite met het aanvallend geweld van beide teams. Snelle tegenaanvallen, individuele acties, vlijmscherpe afstandschoten en mooie combinaties. Er was voldoende te genieten in de goed gevulde Tulp.

In de rust voelde het team van trainer/coach Ricardo Clarijs dat er een stunt in de lucht hing, en dat een top-3 team uit deze klasse te verslaan was. De tweede helft startte net als de eerste, erg snel, en met een aantal doelpunten op rij. Bij Foreholte waren het Malu Zandbergen(7 doelpunten) en vooral Naomi Hoogervorst die het team op sleeptouw namen. Naomi, de vliegensvlugge linkeropbouwster, was in deze wedstrijd goed voor in totaal 15 doelpunten, een ongelofelijk aantal. Maar ondanks haar productie lukte het Foreholte uiteindelijk niet om in het spoor te blijven van Quintus. Zij waren het die over de langste adem leken te beschikken en een voorsprong van 9 doelpunten namen met 31-40.

De dames van Foreholte richtte zich nog één keer op, leken opeens de dekking gesloten te kunnen houden, en kwamen terug naar 37-40. Toen daar 2 open kansen gemist werden, was het nog te kort tijd om echt te stunten. Het slotakkoord was aan Quintus, wat de eindstand bepaalde op 37-41.

Een ‘handbal-onwerkelijke’ eindstand, waarin aanvallen veel meer aandacht kreeg dan verdedigen. Achteraf was Quintus het meest effectief. Voor Foreholte biedt deze wedstrijd perspectief in de komende weken, waar tegenstanders op het programma staan waarbij het halen van punten realistischer lijkt. Te beginnen aanstaande zaterdag 3 oktober om 20.00 in Den Haag. Dan is de wedstrijd Hellas – Foreholte.

Doelpunten Foreholte: Naomi Hoogervorst(15), Malu Zandbergen(7), Ramona Vink(5), Nikki van der Post(4), Saskia Kolster en Dana Vincenten(2), Melanie Zwaan en Britt van der Leijden(beide 1).

Alle foto’s zijn HIER te vinden.

Geplaatst op 28/09/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.