Foreholte verliest; te wisselvallig

Hoewel op de training de focus op de verdediging lag, was het toch tegen Fortissimo uit Cothen hun valkuil. De verdediging was niet opgewassen tegen de fysiek sterke dames van coach Kees Boomhouwer. Mede door de bijdrage van oud-international Wendy Smits (handbalde in de Bundesliga) en twee speelsters uit Oranje onder 17 jaar was Fortissimo net een maatje te groot. In de eerste helft bleef het verschil telkens 2 of 3 doelpunten in het voordeel van de gasten, maar in de tweede helft, na een 16-19 ruststand, werd het uiteindelijk een vertekend 29-36.

In de eerste helft werd door de Voorhoutsen goed gespeeld. Hoewel Fortissimo in hun verdediging behoorlijk stevig aanpakte , wist de gedreven Naomi Hoogervorst geregeld Ramona Vink aan de cirkel te bereiken. Ook Saskia Kolster werd vrijgespeeld in de rechterhoek, waarop zij haar kansen goed wist te benutten en  topscoorster werd van het team . Toch bleef Foreholte tegen een achterstand aankijken. Fortissimo  kon met name door de inbreng van Wendy Smits haar routine telkens van afstand doeltreffend afronden . In de tweede helft brak het hoge tempo de vrouwen van Ricardo Clarijs op.  Geregeld onnodig balverlies, zwakke schoten op doel, individueel spel en matig verdedigen, zorgden ervoor dat Foreholte achter de feiten aanliep. Na zeven minuten was het gat al geslagen 17-24. Over en weer vielen wat tijdstraffen , maar Fortissimo leek er weinig moeite mee te hebben, net als met de wisselende verdediging van Foreholte.  Helaas was bij Foreholte het beste eraf en zullen ze zich op moeten gaan maken voor een overwinning in weer een thuiswedstrijd in de Tulp op zaterdag 26 september om 20.30 uur tegen de reserves van eredivisionist Quintus. Doelpuntenmakers: Saskia Kolster 7 x, Ramona Vink 5 x, Malu Zandbergen en Dana Vincenten beide 4 x, Naomi Hoogervorst 3 x, Kim Schuurbiers en Britt van Leijden 2 x, Lisanne Ruiter en Nikki vd Post beide 1 x.

Klik HIER voor alle foto’s!

Geplaatst op 20/09/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s