Een dagje Foreholte door de ogen van Ben Tetteroo

Ik mocht afgelopen zondag aftrappen met het coachen van dames 1 veld. Dit is zo’n leuke groep meiden dat ik dat met plezier doe als het nodig is. Sascha, normaal de coach, verdedigde vandaag het doel alsof ze nooit weg was geweest . We zijn met het team aan het werken aan een geheel nieuwe spelwijze die sneller en mooier handbal laat zien. Hiervoor is tijd nodig maar het meest belangrijke is de inzet van de dames. Opdrachten werden uitgevoerd, dingen werden uitgeprobeerd en er werd geluisterd. Als trainer en tijdelijke coach ben ik tevreden en zeker over het begin van de tweede helft. Meiden, ik ben er heilig van overtuigd dat we er samen gaan komen met jullie inzet.

Toen waren de heren A aan de beurt. Persoonlijk vond ik het begin een beetje slapjes van onze kant. Waarschijnlijk zat de feestweek nog bij een aantal mannen in de benen. Gaandeweg de wedstrijd kwamen de mannen op stoom en werd er vooral op snelheid gespeeld en gescoord. De toekomst is voor deze mannen en ik denk dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. Een glaasje roosvice erbij en “het komt wel goed” jongens. Hard blijven werken en je talent rustig uitbouwen tot een stabiel geheel.

Nu was het de beurt aan de heren van Foreholte. Na het bericht dat heren 2 met 27-18 hadden gewonnen konden de heren van het eerste natuurlijk niet achter blijven. Ook voor de heren geldt dat we bezig zijn met een andere speelvisie die tijd vraagt. Atomium dat geen wissel en geen coach had speelden een verloren maar sportieve wedstrijd. Wij speelden vooral om verschillende mogelijkheden uit te proberen en de A jeugd ook speelminuten te geven. Het was een wedstrijd met ups en downs die werd afgesloten met een duidelijke winst maar vooral weer ervaring om op verder te bouwen. De mannen hebben een veeleisende trainer/coach maar tot nu toe voldoen ze nog steeds ruim aan de verwachtingen. Rick, Aron, en Peter top zoals jullie gespeeld hebben tegen de volwassen mannen.

Als afsluiting een gesprek met de ouders van de heren A om duidelijk te maken wat de toekomst plannen en werkwijze van Ben en Henri zijn. Ondanks dat het voor mij een lange dag was, was het gesprek voor mij verfrissend. Ouders die er zin in hebben en veel begrip tonen voor een leerfase waarin hun kinderen momenteel zitten. Ik heb energie gehaald uit dit gesprek en zie de toekomst zonnig tegemoet.

Al met al een heerlijke dag handbal met het gevoel van “ja, daar doe je het voor”. Iedereen bedankt voor deze prettige, sportieve en uiteraard WEER leerzame dag !

Groetjes,

Ben

BenTetteroo

Geplaatst op 14/09/2015, in Dames 1 (veld), Heren 1, Heren A1, Seizoen 2015 / 2016, Seizoen 2015 / 2016, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.