Foreholte dames 1 maakt valse start in de eerste divisie

De handbaldames van het gepromoveerde Foreholte beleefde afgelopen zondag hun seizoenopening in de eerste divisie. Tegenstander aldaar was de nummer 2 van vorig seizoen Borhave, uit in Borne. Na een lange busrit leken de dames niet op gang te komen, waardoor de wedstrijd eindigde in een verdiende nederlaag: 26-22.

De selectie van trainer/coach Ricardo Clarijs had ten opzichte van vorig seizoen wat mutaties ondergaan. Door het verlies van enkele ervaren krachten zoals Mariska van Steijn, Anabel Arroyo en Marlen Arroyo, en het inpassen van enkele nieuwe spelers, was de voorbereidingsperiode van 6 weken broodnodig. Met een goed gevoel ging de selectie het ‘nieuwe avontuur’ in de eerste divisie aan. Met een fitte selectie, onder wie de teruggekeerde keepster Roxanne Roffelsen, startte de Voorhoutse dames weifelend in Borne.

Na een 2-0 achterstand wist Nikki van der Post de eerste treffers voor Foreholte te noteren, en een onderschepping van Kim Schuurbiers bracht op 4-3. Daarna bleek dat de Twentse dames gehaaider waren, erg fel verdedigde en ieder foutje van Foreholte genadeloos afstrafte. Tegenvaller was ook dat Nikki al snel naar de kant moest met een blessure aan haar schouder. Waar de afgelopen week op getraind was in de aanval, kwam niet uit de verf, en ook een time-out van coach Clarijs, om de puntjes op de i te zetten, had niet het gewenste resultaat. Borhave liep steeds iets verder uit en in de eerste helft wist alleen Roxanne Roffelsen zich in het doel te onderscheiden. De 14-8 ruststand was een realistische afspiegeling van de verhoudingen de eerste helft.

Coach Clarijs hoopte dat het benadrukken van de taken in de rust zou zorgen voor een andere tweede helft, maar in plaats daarvan liep Borhave in het begin van de tweede helft uit tot 20-9. Juist op het moment dat Foreholte van plan was enkele wissels door te voeren ging het vertrouwde spelletje lopen. Door enkele snelle aanvallen, met hoog baltempo en variaties in de loopwegen werd keer op keer Ramona Vink op de cirkel gevonden. Door deze treffers kon Foreholte zich ook beter organiseren in de dekking en wist het de Bornse dames lang van scoren af te houden. Doelpunt voor doelpunt kwam het team terug in de wedstrijd, en liet het zien weldegelijk thuis te horen op dit niveau. De 23-20 tussenstand met nog 4 minuten te spelen is het dichtst wat de Paarse-handbaldames zijn gekomen in hun comeback. De eindstand van de wedstrijd was 26-22.

Achteraf kon trainer/coach Ricardo Clarijs alleen maar concluderen dat het team de eerste 40 minuten haar eigen niveau nooit gehaald heeft. En daardoor kwam men nooit toe aan het snelle spelletje. Bepaalde basis-onderdelen van het handbalspel van de Voorhoutse dames ontbraken, waardoor niemand kon uitblinken. Zowel Roxanne, als Kim Geerlings, in het doel hebben hun uiterste best gedaan en keepte een goede partij, maar naast het lage baltempo was de afronding het grote manco van vandaag. Alleen Ramona Vink had een goed scoringspercentage. Leuk te vermelden waren de eerste doelpunten voor Foraholte van nieuwkomers Britt van der Leijden en Malu Zandbergen. De comeback in de laatste 15 minuten biedt hoop, maar geeft een nare nasmaak. Als Foreholte vanaf het begin dichter bij het eigen niveau had kunnen spelen, had het Borhave een lastige middag kunnen bezorgen.

Volgende week is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016. Om 20.30 uur spelen de dames tegen Fortissimo, de nummer 4 van vorig jaar, dus weer een zware dobber.

Doelpunten: Ramona Vink(8), Britt van der Leijden(4), Dana Vincenten(3), Nikki van der Post(2) en Naomi Hoogervorst, Kim Schuurbiers, Annet Kraakman, Malu Zandbergen en Lisanne Ruiter(allen 1).

Klik HIER voor alle foto’s!

Geplaatst op 13/09/2015, in Dames 1, Seizoen 2015 / 2016. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.