Jeugdhandbal – “Geef kinderen hun spel terug”

Vanaf 5-9-2015 begint voetbalbond KNVB bij de jongste spelertjes in Limburg met een competitievorm waarin de scheidsrechter is afgeschaft en de ouders van de spelertjes op grotere afstand van het veld worden gezet. De bedoeling is dat de duizenden kinderen in twee klassen bij de F-pupillen (7 en 8 jaar) “het vrije voetbalspel weer terugkrijgen”, zoals de bond het uitdrukt. In de zogenoemde Fair Play Competitie moeten ook de coaches terughoudend zijn met het geven van aanwijzingen. Hun rol is vooral het geven van complimenten en het troosten en motiveren van de kinderen. Meer hierover kunt u lezen in het mooie artikel van de NOS: LINK

Bij de handbalbond NHV is vorig jaar de nieuwe speelwijze ingegaan voor de H en F Jeugd. De belangrijkste doelstelling hierbij is om voor (nog) meer spelplezier te zorgen en om het jeugdhandbal optimaal te laten aansluiten bij de belevingswereld van deze leeftijdscategorie. Een mooie uitdrukking hierbij is: Geef Kinderen Hun Spel Terug. Meer info hierover vinden jullie in volgende link: LINK

Vanaf het aankomende seizoen zal de handbalbond NHV de nieuwe landelijke spelregels invoeren voor E-Jeugd. Het jeugdhandbal veranderen is geen doel op zich. De sport aantrekkelijker, leuker en kindvriendelijker maken wel. Daarom is een nieuwe spelwijze ontwikkeld die de basis legt voor een betere ontwikkeling van de kinderen en aansluit bij de handbalvisie van nu. Meer info over de nieuwe E-regels staan in: LINK

Geef kinderen hun spel terug

Geplaatst op 10/09/2015, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s