Nederland weer op de kaart gezet tijdens EK beachhandbal

Van 30 juni tot en met 5 juli was het zover. Het EK beachhandbal in Lloret de Mar. Aan dit toernooi deden veertien damesteams mee, waaronder Nederland dat na negen jaar weer mee ging doen aan het EK. Kim Schuurbiers was uitgekozen om mee te gaan als speelster en Monique van der Lans was uitgekozen als begeleidster van het team.

Sommige wedstrijden waren live te volgen via een livestream en andere wedstrijden kon je volgen via een standensite. De meiden waren heel goed aan het EK begonnen. Ze waren door naar de hoofdronde, doordat ze derde waren geworden in de poule. Ze hadden nu een nieuwe poule gekregen waarin ze opnieuw gingen strijden. In deze poule zijn de meiden zelfs eerste geworden en moesten ze het in de kwartfinale opnemen tegen Italië. Deze wedstrijd hebben ze helaas net aan verloren tijdens de shoot outs. Als ze deze wedstrijd hadden gewonnen dan hadden ze een ticket voor het WK te pakken, want de eerste vijf gingen naar het WK. Dit was even zuur omdat ze zo dichtbij waren, maar ze gingen door. Ze speelden om de 5e of de 6e plek tegen Polen. Uiteindelijk hebben de meiden er heel hard voor gevochten, maar hebben ze deze wedstrijd helaas verloren met 2-0 (22-21, 15-14). Dit was de enige wedstrijd van de negen wedstrijden die de meiden met 2-0 hebben verloren. De rest verloren ze net aan in de shoot outs. Veel mensen van de club hebben de wedstrijd tegen Polen gevolgd via een livestream, wat super spannend was. De meiden zijn trots met hun behaalde 6e plek en hebben beachhandbal in Nederland op de kaart gezet!

Kim nam tijdens het titeltoernooi met afstand de meeste assists (72) voor haar rekening.

Namens de club willen we Kim en Monique feliciteren met de behaalde 6e plek. Wij zijn supertrots op jullie!

Geplaatst op 07/07/2015, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.