KAMPIOENSWAARDIG OPTREDEN FOREHOLTE IN LAATSTE WEDSTRIJD

Nadat de Voorhoutsen twee weken geleden het kampioenschap in de tweede divisie binnen haalden, werd al een “ klein” feestje gevierd. Dat de meiden van trainer/coach Ricardo Clarijs hem lieten zien, dat ze naast het serieuze handballen ook met z’n allen uit hun dak kunnen gaan, kon ook hij proeven van het sfeertje wat hoort bij zo’n resultaat wat er bereikt is en dat de dames nu weer mogen gaan handballen in de eerste divisie. Het seizoen 2015-2016 belooft een jaar vol verrassingen te worden. De nieuwe tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd in de Tulp tegen het op de 5e plek staande Westsite uit A’dam. De uitwedstrijd bleek een lastige, want Foreholte kon niet echt loskomen van deze stugge ploeg, maar wist toen wel te winnen met 18-21. Nu begon Westsite ook sterk aan de wedstrijd. Men wilde Foreholte achter de feiten aan laten lopen, maar iedereen bij Foreholte was, in de volledig gevulde hal met supporters gebrand op een serieuze partij handbal. Foreholte scoorde als eerste om daarna niet één keer op achterstand te komen. Echter de stevige aanpak van de gasten in hun 6-0 verdediging deed Foreholte wankelen. Toch wisten de kersverse kampioenen een antwoord hierop te vinden. Ze lieten zien, dat er genoeg kwaliteit in hun team zit. En het mooie is, dat over de hele breedte gescoord kan worden. Daarbij twee uitstekende keepsters. Met een betrouwbare, jonge, positieve, gedreven trainer viel alles in deze wedstrijd op zijn plaats. Wat Westsite ook probeerde, Foreholte liet de ene na andere mooie aanval zien en in de verdediging was het hard werken, maar overwegend werkte het goed. De rust werd bereikt met 16-9.

In de tweede helft posteerde Westsite een 5-1 verdediging met een andere keepster. Het was zeker de moeite waard te proberen om je tegenstander anders te benaderen. Helaas voor de Amsterdamsen was Foreholte geenszins van plan in deze val te lopen. Met hoog tempo lieten de dames uit Voorhout Westsite achter zich met diverse (6 x) tijdstraffen vanwege hun te laat aanpakken van de aanvalster. Foreholte speelde deze situaties goed uit. Doelvrouwe Kim Geerlings was weer goed op dreef en kreeg weer eens een bal knoert hard op haar hoofd. Andere doelvrouwe Eslie Elst stopt ermee. Anabel Arroyo speelde haar laatste partij en nam vanwege haar zwangerschap afscheid van het handbal. Zij besloten, samen met de anderen, de wedstrijd met een schitterende 35-19 overwinning. In deze competitie werd totaal 16 keer gewonnen, 4 x verloren en 2 x gelijk, waarbij 695 keer gescoord werd, waaronder nu de scores van: Naomi Hoogervorst 6 x, Ramona Vink, Dana Vincenten en Saskia Kolster allen 5 x, Anabel Arroyo 4 x, Lize Vrolijk en Kim Schuurbiers 3 x, Mariska Poot 2 x, Anouk Zwaan en Nikki vd Post 1 x. Geblesseerd maar ook erbij waren: Marlen Arroyo, Melanie Zwaan, Lisanne Ruiter, Susan vd Nieuwendijk.
Hierna barstte het feest los in de hal. Ook de meisjes C1 werden als kampioen in de huldigingen betrokken. Iedereen ontving een speciaal kampioenshirt en bloemen en een aardig woordje en een staande ovatie van het trouwe publiek Ook de begeleiders werden niet vergeten nl. Gert-Jan, Monique en Mariëlle. De beker en de champagne gingen mee op de open vrachtwagen door het dorp. Het was een groot feest compleet met vuurwerk. Bij de kantine van het buiten veld ging het feest nog tot de kleine uurtjes door …

Geplaatst op 12/04/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.