Dames 1 kampioen op overtuigende wijze

Zonder zelf te spelen werden de dames van trainer/coach  Ricardo Clarijs afgelopen zaterdag kampioen in de 2e divisie. Concurrenten Gemini en Hercules speelden tegen elkaar in Zoetermeer en de nr. 3 won van nr. 2 met 25-24. Zodoende was Foreholte met nog 2 wedstrijden te gaan niet meer in te halen. Waar dit hele seizoen naar uitgekeken was, werd nu behaald. Aan het eind van een redelijk constant seizoen kon nu de vlag in top. Na jaren van (langdurige)blessures en inpassen van jeugdspeelsters kon nu worden geoogst. Volgend seizoen (sept. 2015) zullen de Voorhoutsen weer kunnen handballen in de een na hoogste klasse.

Zondag was de wedstrijd tegen Hellas 2 in Den Haag. Met een dubbeldekker vol vertrokken speelsters, begeleiders en supporters  om 10 uur richting Den Haag. De sfeer was ontspannend gespannen. Zo van, we zijn al kampioen en toch wil je ook laten zien waarom je de beste bent. De Hellashal werd bevolkt door nog meer supporters met de auto vanuit Voorhout. Wat een sfeer.

De dames van Foreholte begonnen zichtbaar nerveus aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten liep het niet echt soepel, maar Foreholte kon Hellas volgen. Daarna kwam de kampioen op gang en leek niet meer te stoppen. Alle speelsters deden mee aan het vergroten van de voorsprong. Na 10 minuten was het 5-8 en via 8-14 kon men gaan rusten met een 9-20 voorsprong. Deze 20 doelpunten kwamen vanuit verschillende posities en acties. Verdedigend zat het goed dicht en de beweeglijke Hellasspeelsters werden goed aangepakt. Hellas had weinig in te brengen tegen een oppermachtig Foreholte. Soms zou je willen dat je de tweede helft gelijk achter de eerste helft aan kan afwerken, want 10 minuten rust is veelal reden tot een hapering in het verloop. Hellas was in de tweede helft geenszins van plan zich af te laten schieten door de kersverse kampioen en Foreholte kwam slecht uit de startblokken. Hellas kon bijblijven qua scores. Verdedigend gooiden ze er een schepje bovenop, zodat Foreholte moeite kreeg met scoren. Gelukkig kon Foreholte de tegenstander wel bijhouden. Hellas wist het maximaal tot 7 verschil te brengen. Gelukkig herpakten de Voorhoutse dames zich en onder luid gezang en applaus vanaf de tribune en van de kant van Hellas werden de speelsters en begeleiding gefeliciteerd met dit werkelijk prachtig resultaat. Uitslag 25-35. Scores van Ramona Vink 9 x, Naomi Hoogervorst en Kim Schuurbiers beide 6 x, Annet Kraakman 4 x, Nikki van der Post 3 x, Anabel Arroyo, Lize Vrolijk en Saskia Kolster allen 2 en Dana Vincenten 1 x.

Na een klein feestje in de Hellaskantine volgde een bijzonder gezellige (Beuk) busrit naar Voorhout en aldaar werd men in de Break-Out onthaald door de kantinecommissie. Een bijzonder gezellige middag volgde hierna. Er werd volop gefeest en het team liet zien ook buiten het handbalveld  een hecht team te zijn. Als afsluiting werd er samen gegeten en rond 20.00 uur werd deze uitermate speciale dag afgesloten. Over twee weken, op zaterdag 11 april om 19.45 uur, volgt nog de laatste competitie wedstrijd in de Tulp tegen Westsite. Daarna zal het team op een open kar door het dorp worden gereden om vervolgens in de Break-Out het kampioensfeest met iedereen te vieren. En dan kunnen velen gaan filosoferen over het handballen met Foreholte in de eerste divisie.

meer foto's

Geplaatst op 29/03/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.