Dames A1, pakt de welverdiende 2e plaats!

Zondag 22 maAfsluiting va het seizoen bij Boerhaave!art, de kampioenswedstrijd tegen Savosa staat op het programma. Om half 9 verzamelen we bij de tulp, het is ruim een uur rijden naar Barendrecht, dus wanneer iedereen er is stappen we de auto in en gaan we op weg! Een uurtje voor aanvang van de wedstrijd komen we aan. Een aantal meiden verkennen de zaal even, ook Thomas loopt wat op het veld heen & weer. Daarna trekken we de kleedkamer in.

Als iedereen er klaar voor is komen Thomas, Ruud & Corinne voor de teambespreking.
“Two down one to go” zegt Thomas.
Dit is de wedstrijd waar we het hele seizoen naar toe hebben gewerkt en we gaan lekker ons eigen spel spelen, want dat kunnen wij.  Met deze woorden beginnen we de wedstrijd.

Savosa speelt goed, met een sterke verdediging. We komen achter te staan met 3-0, maar door mooie doelpunten vanuit de hoek komen we weer dichterbij. We spelen systemen en de hoeken lopen in om op de cirkel gaten te maken. Het lukt en er komen doelpunten van, maar Savosa blijft ons op de hielen zitten.
Je kon merken dat het een belangrijke wedstrijd was, allemaal hadden we wel een beetje last van de zenuwen en dat was af en toe te merken in het spel. Slordigheid met de bal afspelen en technische fouten zorgde voor veel breakouts tegen. We konden niet ver voorkomen op Savosa. Zo gingen we de rust in met een gelijke stand van 14-14

In de kleedkamer werd er gezegd dat we vooral ons eigen spel moesten spelen! En als het niet ging, terugvallen op de systemen die we hebben, omdat deze altijd wel lukken.
We kunnen dit meiden, één team! En zo begonnen we aan de tweede helft.

De tweede helft was rommelig. We stonden al snel na de rust achter.
De linkerhoek van Savosa wilde de ballen er erg scherp in schieten, maar Angie & Renee stonden goed en konden er nog veel uithouden. Ook werden er een aantal penalty’s gehouden!  We kwamen in de aanval moeilijk door/over en langs de verdediging. Tien minuten voor tijd stonden we weer gelijk. Zelfs nog 2 punten voorgestaan door mooie afrondingen vanaf de cirkel en de opbouw. Uiteindelijk liep het uit naar 2 punten achterstand en daarna 3..4.

We hebben er hard voor gevochten, maar het was een moeilijke wedstrijd. De uiteindelijke eindstand was 23-27 in het voordeel van Savosa. In de kleedkamer zei Thomas dat hij erg tevreden was over hoe het seizoen was gegaan. Natuurlijk is het echt balen dat we het kampioenschap niet hebben kunnen pakken, maar we hebben er keihard voor gewerkt en mogen echt trots zijn op onze 2e plek!

We zijn lekker taart gaan eten bij “hapas for you” .
En ’s avonds hebben we heerlijk gegeten met elkaar bij Boerhaave! Ook de heren 1&2 waren er ! Zo hebben we het seizoen goed afgesloten! En we gaan door, want het buitenseizoen staat alweer voor de deur & wij gaan spelen in de 1e klasse. We hopen jullie weer langs de lijn te zien!

Alle toeschouwers van afgelopen zondag bij Savosa bedankt voor aanmoediging.
Super lief dat jullie er allemaal waren!

Groetjes, de meiden van de A1

Geplaatst op 23/03/2015, in Dames A1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.