Kampioenschap in de 2e divisie B in eigen hand

Afgelopen zaterdag moesten de Voorhoutsen handballen tegen het tegen degradatie vechtende Internos uit Etten-Leur. Uit werd met 2 punten verschil gewonnen. Voor de thuiswedstrijd ging men uit van ruime winst, zodat bij verlies van nummer 2 de kampioensvlag kon worden gehesen. Maar, terecht, de dames van Ricardo Clarijs zullen het op eigen kracht moeten laten zien. Als het er om gaat, moet je er staan. Helaas zonder Lisanne Ruiter. Clarijs moet haar al weken missen door ziekte. Na een ruststand van 19-8 werd het uiteindelijk 36-26.

Foreholte begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Men zag geen kans om zich te onderscheiden van de gasten. Internos, dat een fysiek harde verdediging opstelde, pakte bijna constant te laat aan. Maar dat werd door de leiding veelal door de vingers gezien. Gelukkig vielen er uiteindelijk geen blessures, al scheelde dat weinig. Internos startte met een 6-0 verdediging en ging later over op 5-1. Daar wist Foreholte goed op te anticiperen en liep daardoor weg van de gasten. Na 10 minuten was het 7-4. De break kwam ook weer geregeld goed uit de verf en na 20 minuten spelen was het 15-7. Met name Naomi Hoogervorst, Saskia Kolster, Dana Vincenten en Ramona Vink onderscheidden zich. De ruststand werd bepaald op 19-8.

De tweede helft was niet echt goed te noemen. Er werd behoorlijk doorgewisseld, dat kwam niet altijd ten goede aan het samenspel. Ook werden enkele Voorhoutsen diverse malen onjuist verdedigd en dat beïnvloedde mede het spelverloop. De doelpunten bij Internos kwamen voornamelijk op rekening van de linker opbouwster (10 x), bij Foreholte was het aardig verdeeld. Al met al een groepsprestatie, niet sprankelend, maar effectief.

Naomi Hoogervorst 7 x, Ramona Vink en Dana Vincenten 5 x, Saskia Kolster 4 x, Kim Schuurbiers en Annabel Arroyo en Nikki vd Post allen 3 x, Mariska Poot en Lize Vrolijk beide 2 x, Lot van Kampen en Annet Kraakman beide 1 x.

Kim Geerlings en Eslie Elst deden hun keeperswerk goed, zoals verwacht.

Volgende week zondag in Den Haag de kampioenswedstrijd tegen Hellas 2 om half 12. De Hellas hal staat aan de Laan van Poot 353-A in Den Haag.
Kom allemaal om het team aan te moedigen.

meer foto's

Geplaatst op 22/03/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.