Dames C1 pakt tegen Hellas ook de punten

Afgelopen zaterdag moesten de meiden C1 aantreden tegen Hellas C1. Dit was het laatste obstakel om het kampioenschap zeker te stellen. We begonnen te gespannen en zenuwachtig aan de wedstrijd of dachten we er misschien toch iets te gemakkelijk over.

Het tempo lag in de eerste helft zeer hoog. Foreholte speelde niet echt lekker, te weinig zelfvertrouwen, daardoor maakten we ook een aantal slordige fouten en eerlijk is eerlijk Hellas speelde ook gewoon goed. Het team was goed vooruit gegaan sinds het begin van de competitie en gaf ons dus goed tegenstand. De wedstrijd ging dan ook gelijk op en we hadden ook wel veel pech in de eerste helft. Er werd maar liefst 7x op de paal geschoten, 2x op de lat en er werden 2 penalty’s gemist kortom de concentratie was niet volledig aanwezig! De laatste 5 minuten konden we eindelijk op voorsprong komen en gingen we de rust in met 8-10.

Na goede pep-talk in de rust moest het toch echt beter gaan om zeker te zijn van het kampioenschap. Foreholte kwam goed uit de startblokken, gelukkig de meiden gingen weer in zichzelf geloven. Het tempo ging een tandje lager, waardoor er meer rust in de ploeg kwam dat deed ons goed. Er werd weer goed opgebouwd en mooie actie’s gemaakt, ook leuke 1-2 tjes op links die goed werden afgerond. We liepen weg van Hellas, en stonden al snel voor met 12-19. Verdedigend stond het weer als een huis, de opbouwers vormden een goed blok en hielden menig schot van Hellas tegen. We wonnen de wedstrijd met 14-24! Doelpunten: Zoe 4/Benthe 4/Tamara 3/Elke 3/Jolijn 3(2p) /Demi 2/Karlijn 2/Sanne 2/Tamar 1. Hoera!! op papier zijn we nu kampioen met een gigantisch doelpuntensaldo.

Volgende week de kampioenswedstrijd tegen de nummer twee WHC thuis in de Tulp 10:55 uur dus….trommel je familie/vrienden/kennissen op en kom ons aanmoedigen want dat hebben we hard nodig!

Geplaatst op 17/03/2015, in Dames C1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.