Two down, one to go !!

Op zondag 15 maart stond de op één na laatste wedstrijd op het programma tegen Vires et Celeritas, uit Gouda. Tegen dit team hadden we de uitwedstrijd wat moeite om lekker in ons eigen spelletje te komen. Hun aanval bestond vooral uit zoveel mogelijk passeren en dat verliep steeds niet helemaal goed. Maar ook die wedstrijd hadden we gewonnen, dus dat was natuurlijk ook deze keer de bedoeling.

Dames A1

Omdat tijdens de uitwedstrijd onze dekking niet helemaal goed stond tegen hun aanval, moest er nog eens goed worden nagedacht of wel 3-2-1 zouden spelen of 6-nul. Uiteindelijk besloot Thomas om toch te beginnen met een 3-2-1 dekking. Dit ging goed genoeg om het de rest van de wedstrijd te blijven spelen.

Aan het begin van de wedstrijd moesten we weer even opstarten, Vires scoorde het eerste doelpunt. Het duurde aardig wat minuten voordat we het 1-1 konden maken. De keepster van Vires was de eerste tien minuten een probleem voor ons, maar naarmate de wedstrijd vorderde en hoe beter we gingen spelen, was zij geen probleem meer.
We konden veel ballen onderscheppen, waaruit vele break-outs volgden en ook doelpunten. Er werden wissels ingezet en de druk in de aanval was goed. Hiervan konden de hoeken aan beide kanten gebruikmaken en nog wat puntjes maken. Zo liepen we uit op een ruimere voorsprong en gingen we de rust in met een stand van 12-6 in ons voordeel.

In de kleedkamer werden we weer goed toegesproken door Thomas. We kregen nog wat tips en er werd gezegd wat meer wissels te gaan lopen. Het fluitsignaal klonk en we gingen weer beginnen. Nog even snel een pittige “let’s go” en we waren er weer klaar voor.

De tweede helft was een stuk rommeliger dan de eerste helft. Het duurde weer even voordat we een doelpunt scoorden en er was af en toe wat onnodig balverlies. Toch behielden we onze voorsprong.
Door goede druk en mooie sperren vanaf de cirkel konden onze opbouwspeelsters vaak goed doorlopen en hierdoor een doelpunt maken. Op sommige momenten hebben we  moeite gehad met Vires als tegenstander, doordat ze vooral door onze verdediging heen wilde, daar moesten we even aan wennen, maar uiteindelijk hadden we ze weer goed onder controle. Zo hebben we de winst opnieuw binnengehaald, met een eindstand van 28-12.

Op naar volgende week, onze KAMPIOENSWEDSTRIJD tegen Savosa, in Barendrecht.
Gelijkspel is al voldoende, maar natuurlijk gaan wij voor de winst!!
Wij willen zoveel mogelijk mensen uitnodigen, we kunnen jullie aanmoediging zeker gebruiken!
Hopelijk zien we jullie volgende week.

Groetjes,

De meiden van de A1

Geplaatst op 16/03/2015, in Dames A1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.