Foreholte omzeilt lastige klip

De competitie in de landelijke tweede divisie nadert zijn ontknoping. Met nog 4 wedstrijden te gaan, waarvan afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd in Zoetermeer tegen Gemini. Voor de beker in januari, verloor het team nog ruim, maar het verlies was aan toen aan zichzelf te wijten. Dit keer hadden de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs zich beter ingesteld op hun opponent en zag  zichzelf beloond voor de pittige en doeltreffende arbeid van de afgelopen week. Als extra bonus werd na afloop bekend, dat Hercules had verloren, dus nu is het verschil met nummer 2 weer 3 punten. Volgende week thuis tegen het onberekenbare Internos uit Etten- Leur zal Foreholte minstens nog één maal alles uit de kast moeten halen, zodat de competitie wel eens heel leuk kan eindigen.

Het in grote getale opgekomen publiek aan Foreholte zijde was er klaar voor. De dames ook, want de yell kwam er luider uit dan ooit. Het stond eigenlijk al 0-1. Foreholte begon heel geconcentreerd aan de wedstrijd. Men wist wat te doen en zo geschiedde. De bal werd goed rondgespeeld en men was alert op de mogelijkheden. Menige aanval werd mooi uitgespeeld en afgerond. Na 10 minuten was het al 3-7 hetgeen een goede basis was om de wedstrijd te vervolgen. Gemini scoorde ook een aantal keer heel  fraai, maar Foreholte had telkens het antwoord klaar, maar ook in het doel was Kim Geerlings weer uiterst betrouwbaar (totaal 18 stops !). Via 6-12 na 20 minuten was de stand bij rust 9-15. Tegen de gewoonte in begon Foreholte de tweede helft wat slordig. Zo’n 5 minuten werd er niet gescoord. Echter daarna had men de smaak weer te pakken. Met name de hoekspeelsters(Lize Vrolijk en Saskia Kolster) en de cirkelspeelster(Ramona Vink)  scoorden totaal 17 van de 26 doelpunten. Daarbij het goede verdedigen van Mariska Poot, Dana Vincenten en Kim Schuurbiers belette Gemini  om dichterbij te komen. Na 20 minuten stond het 17-24, maar dat is bij handbal nog geen reden om het rustig aan te doen. Echter alle speelsters waren zo gedreven dat de uiteindelijke 18-26 overwinning terecht verdiend kan worden genoemd. De scores : Saskia Kolster en Ramona Vink 6 x, Lize Vrolijk 5 x, Naomi Hoogervorst 3 x, Kim Schuurbiers 2 x, Melanie Zwaan en Anabel Arroyo en Nikki vd Post en Dana Vincenten allen 1 x.

Zaterdag 21 maart dus de super belangrijke wedstrijd tegen Internos uit Etten-Leur. Bij winst kan het kampioenschap wel heel dichtbij komen. Komt dat zien en support de Voorhoutse dames. De wedstrijd start om 20.30 uur in sporthal De Tulp.

meer foto's

Geplaatst op 15/03/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.