Keepersdag bij Gemini in Zoetermeer

Op zaterdag 21 februari jl. organiseerde de handbalvereniging Gemini in Zoetermeer de keepersdag. Julia Trompert, keepster van de dames C2 is hier naar toe geweest en we willen graag haar belevenissen met jullie delen.

De keepersdag was eigenlijk een keepersmiddag want het begon om 14:00 uur. Er kwamen een aantal trainers en topkeepers uit de Eredivisie en van het Nederlands team naar sporthal de Oosterpoort in Zoetermeer om 80 jongens en meisjes de fijne kneepjes van het keepersvak bij te brengen. Er waren ook bekende namen bij als Alex Curescu, trainer van dames 1 van
Quintus en Marieke van der Wal, die sinds 2000 onder de lat staat in de nationale ploeg. De jongens en meisjes zijn vanuit het hele land naar Zoetermeer gekomen.

Julia Trompert in actie tijdens keepersdag bij GeminiBij binnenkomst kregen de jongens en meiden een oranje t-shirt met opdruk uitgereikt. De middag begon met een pittige en langdurige warming up. Daarna werd er flink gerekt en gestrekt en werden spieren getraind waarbij geen enkele spiergroep ongemoeid werd gelaten. Een stevige training dus die Alex Curescu doorspekte met een dosis humor. Daarna werd er flink op techniek en behendigheid getraind. Voor Julia was het even zwoegen omdat ze die ochtend al een training bij de handbalschool in Den Haag erop had zitten. Het publiek dat in grote getale aanwezig was werd getrakteerd op een dynamisch spektakel.

De training werd afgesloten met het nemen van penalties waarbij de jeugd keepers een poging mochten wagen om de handbalsterren te passeren.

Aan het einde van de dag waren er soep en broodjes met knakworst en er was een loterij waarbij kledingstukken van de handbaltoppers werden verloot.

Hartelijk dank Gemini voor dit mooie initiatief. Het was een erg leuke dag. We raden alle jeugdkeepers van Foreholte aan om hieraan deel te nemen als dit nog eens georganiseerd wordt. Maar wees er snel bij want deze keer waren er 170 aanmeldingen terwijl er plaats was voor 80 kinderen.

Geplaatst op 12/03/2015, in Dames C2, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s