Handbal dames Foreholte voldoen aan verwachting

Zaterdag kwam het Zuid-Limburgse IASON op bezoek. Dat team dat in eigen huis moeilijk te bestrijden is, hield Foreholte daar op een gelijkspel. Laat nou Foreholte ook thuis vaak een klasse beter spelen dan uit en dan is er een spannende strijd te verwachten. Maar dat werd het niet. Foreholte was weer goed geconcentreerd bezig en wist na een 19-10 ruststand met 37-24 te winnen.

Na 1 minuut scoorde Foreholte om de voorsprong niet meer af te staan in de wedstrijd. Met goede snelle aanvallen werd telkens een vrijstaande speelster gevonden en werd er goed afgerond. Er was weinig balverlies, maar verdedigend kon het hier en daar wat attenter. Waar IASON stevig aanpakte (wat ook resulteerde in 5 tal tijdstraffen.) liet Foreholte de tegenstander meer ruimte. Coach Ricardo Clarijs kon halverwege de eerste helft gaan doorwisselen. Zodoende kon er gerust worden met een comfortabele verdiende 19-10 voorsprong. De Valkenburgse dames kwamen moeizaam de kleedkamer uit, terwijl Foreholte al klaar stond voor de tweede helft. Eenmaal op gang was het Dana Vincenten die, net als verleden week, zeer doelgericht was. Met het benutten van 5 penalties en 7 prachtige scores had zij een belangrijk aandeel in de overwinning. Ook verdedigend stond ze als een huis. Ook cirkelspeelster Ramona Vink knalde er weer 6 in en de overige 20 scores werden eerlijk verdeeld. Het spelbeeld was in de tweede helft niet echt flitsend, maar dat hangt weer samen met de stand. IASON werkte hard, maar Foreholte was gewoon beter. En dat is nou hetgeen de dames uit Voorhout volgende week ook moeten laten zien, wanneer het tegen concurrent Gemini in Zoetermeer moet zien te winnen om de eerste plaats te behouden. Hercules en Gemini volgen op resp. 1 en 3 punten en er zijn nog 4 wedstrijden te gaan. Spanning volop in de tweede divisie. Scores kwamen van Dana Vincenten 12 x (5 p) , Ramona Vink 6 x, Naomi Hoogervorst en Melanie Zwaan en Anabel Arroyo allen 3 x, Annet Kraakman en Lot van Kampen en Kim Schuurbiers allen 2 x, Lize Vrolijk en Nikki vd Post en Mariska Poot en Saskia Kolster allen 1 x. Doelvrouwe Kim Geerlings kon 16 stops verwerken.

Zaterdag 14 maart is dus die erg belangrijke lastige wedstrijd tegen Gemini in de Oosterpoorthal in Zoetermeer om 19.40 uur. Komt allen de ploeg steunen.

meer foto's

Geplaatst op 08/03/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.