Dames A1, weer een stapje dichterbij het kampioenschap!

Zondag 8 maart, stond na 3 weken geen wedstrijd te hebben gehad, EHC op het programma. Een team met een sterke opbouw en hoekspeelster die we voorgaande wedstrijden steeds goed onder controle hebben gehad. En dat nu ook zeker weer moest gebeuren.

Dames A1

Na een motiverende teambespreking begonnen we de wedstrijd vol goede moed. De eerste 5 minuten waren we nog niet scherp genoeg op de bal en in de verdediging, maar hier kwam snel verandering in.
Door goede communicatie stond de dekking goed. De bewegende opbouwspeelster werd goed onder controle gehouden door Dana & later ook door Maartje aan de andere kant.
Cynthia en Eva Kolster hadden de hoek goed onder controle, door wat aanwijzingen van Thomas, konden Renée & Angie de scherp schietende hoekspeelster dwingen om kort te schieten en hierdoor de ballen stoppen. EHC had veel moeite om langs/door/over onze dekking te komen. We konden veel ballen onderscheppen en hierdoor snel in de break out gaan, dit resulteerde 9 van de 10 keer in een doelpunt en zo kwamen we goed op voorsprong. Met een stand van 14-7 gingen we de rust in.

In de kleedkamer kregen we wat handige tips over hoe we de bal nog meer konden onderscheppen en dat we de eerste 10 minuten van de 2e helft over ze heen moesten lopen en onze voorsprong zo konden uitbreiden. Na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft, waren we meteen weer goed fel in de verdediging en de aanval. In de eerste 10 seconden gelijk al een break-out met een mooi doelpunt.
Ook konden we nu onze systemen goed spelen, zoals Rome, B1 Links en Take 5, deze werden goed ingezet door Merel en Feline wat vaak resulteerde in doelpunten. Door mooie sperren van Romy en Eva Vos konden onze opbouwspeelsters goed door de verdediging van EHC komen.

De laatste 10 minuten werd het spel van ons wat rommeliger, enkele 2 minuten straffen, technische fouten en geen goede afrondingen.
Hier kon EHC af en toe van profiteren en wat puntjes maken.
Toch bleven we ruim op voorsprong.
De goede communicatie en samenwerking heeft geresulteerd in een welverdiende overwinning met een eindstand van 29-17. En zo zijn we weer een stapje dichter bij het kampioenschap gekomen.

Volgende week spelen wij de op één na laatste wedstrijd tegen Vires et Celiritas in de Tulp om 10:55, kom allemaal kijken!

Groetjes,

De meiden van de A1

Geplaatst op 08/03/2015, in Dames A1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.