Dames C1 – Aalsmeer oefenwedstrijd (24 – 24)

Zondag na een week geen training te hebben gehad en vakantie te hebben gevierd de een op de ski’s de ander lekker thuis op de bank was het weer tijd voor actie. We hadden de C1 van Fiqas/Aalsmeer uitgenodigd voor een leerzaam oefen duel, zij spelend in de Landelijke klasse en wij bovenaan in de eerste klasse. De meiden hadden er veel zin in!

Anouk, die de wedstrijd floot, wat ze overigens goed deed, wenste iedereen veel plezier. Bedankt Anouk! Direct merkte we dat tempo stukkie hoger lag dan wat wij gewend zijn dus ff schakelen. De meiden van Aalsmeer waren groter/en veel fysieker, zo stond het direct na het begin 0-2. Okay de balsnelheid moest hoger en dat deden we, na goed doorgaan kon Karlijn 1-2 maken. Romy stond als een “beest” te keepen en zo hielden we de aansluiting met Aalsmeer mooi reddingen met d’r voeten op arm hoogte! Foreholte ging door met het “jagen” op de bal en zo kon Benthe de 4-5 aantekenen. Het was erg leuk om te zien dat beide ploegen gewaagd waren aan elkaar, snel spel, hoog tempo en leuke combinaties. Zoe kon op links na een mooie draai om d’r as snoeihard de 6-7 in de touwen werken. Tamara stond op de juiste plek, na een terug ketsende bal van de paal kon ze 7-8 scoren. We bleven gelijk op gaan, vanuit het midden, maakte Demi nog een mooie actie maar, helaas werd haar bal gekeerd door de keepster. We merkte dat de vermoeidheid een rol ging op spelen gelukkig konden we even op adem komen in de rust, stand: 10-11.

In de rust zagen we allemaal blije gezichten, iedereen vond leuk om een keer zo’n wedstrijd te spelen. De cirkelspeelsters moesten meer bewegen gericht naar het doel en de “gaten” trekken voor de opbouw dat was de opdracht. Het lukte inderdaad om meer ruimte te creëren voor de opbouw en Karlijn schoot de 11-12 binnen. Het scoren gebeurde om en om, zo hielden we elkaar goed in evenwicht. Iris kreeg vanuit midden ook nog mooie kans, helaas stond hierbij de keepster precies op de juiste plek. Zoe kon vanaf links met mooi aangespeelde ballen 3 x scoren. Ook Sanne werd beloond, hard werken en vrij lopen kon zij vanaf de cirkel de 15-15 maken. Aalsmeer bleef ook doorzetten en heeft paar goede individuele speelsters erbij zitten die ook het net achter Romy wisten te vinden. De hoek speelsters Tamar en Elke konden ook hun verdiende doelpuntje mee pikken 18-18. Toen kreeg Foreholte een “dipje” het liep ff niet waren wat slordig en vermoeidheid speelde op zo liep Aalsmeer weg en stond het ineens 18-23. Maar Foreholte zou Foreholte niet zijn dus … doorzetten, acties maken en werken voor elkaar zo kwamen we via Tamara, Tamar, Benthe en Jolijn dichterbij en stond het weer 22-23. Met nog een paar minuutjes op de klok, wilde we alles uithalen wat erin zat snel spel en mooie actie zo konden Benthe en Sanne de 23-24 en 24-24 aantekenen. Mooie uitslag en geweldige prestatie en goede leermomenten. Was erg leuk om tegen zo’n sportieve tegenstander als Aalsmeer te oefenen. Doelpunten gescoord: Benthe 6x, Zoë 6x(1p), Karlijn 3x, Tamara 3x, Sanne 2x, Tamar 2x, Jolijn en Elke ieder 1x.

meer foto's

Geplaatst op 01/03/2015, in Dames C1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.