DAMES FOREHOLTE KUNNEN GAAN CARNAVALLEN

Na het teleurstellende resultaat van vorige week(uit verliezen bij Hercules) zaten de vele toeschouwers in de Tulp zaterdagavond met kromme tenen te wachten op wat zou komen gaan in de wedstrijd Foreholte-Dongen. De nummer 1 tegen de nummer 2. Trainer/coach Ricardo Clarijs stak afgelopen week niet onder stoelen of banken, hoe teleurgesteld  hij  was geweest over het resultaat van vorige week. De dames hebben hun schouders er onder gezet en hun trainer niet alleen laten zitten. Na een  17-13 ruststand won Foreholte verdiend met 35-26.

De eerste helft was de spanning het hoogst bij beide teams, want er stond het een en ander op het spel. De teams waren aan elkaar gewaagd en om en om vielen mooie doelpunten. Foreholte speelde goed de bal samen en daardoor ontstonden situaties waar Dongen geen vat op kreeg. De beweeglijke en snelle Voorhoutsen (met ook op doel steeds een geweldige keepster),  wisten keer op keer de verdediging van Dongen te verschalken. Kim Schuurbiers was na maandenlange blessureleed weer van de partij en dat levert een hoop creativiteit extra , dankzij haar handbalkwaliteiten. Ook de jonge speelsters raken er ook steeds meer bij betrokken, verdedigen goed en delen mee in de productie.  Dongen begreep er niets van, want ze speelden de laatste tijd toch zo goed!! Vijf minuten voor rust gingen daar de kopjes al wat hangen, want Foreholte liep ineens, ogenschijnlijk eenvoudig, uit naar een 17-13 ruststand. Niet onoverkomelijk, maar het was de manier waarop dit tot stand kwam.

De reeds bekende goede start van een tweede helft bij Foreholte werd nu ook bij Dongen duidelijk. Het was Foreholte dat bepaalde wat gebeurde. Dongen, dat zelf graag en goed een break-out uitvoert, moest nu lijdzaam toezien hoe de Voorhoutsen dit hanteerden. Bovendien werd vanaf elke positie door bijna  alle speelsters  gescoord. Halverwege de tweede helft (na 15 min.) was de stand opgelopen tot 28-18. Dongen dat aanvallend probeerde, de goed presterende verdediging van Foreholte te ontregelen, lukte het hen desondanks toch nog geregeld om te scoren. Maar toen beide keepsters van Foreholte elk een penalty stopte, kon het niet anders dan dat Foreholte ging winnen en wel ruim met 35-26 en zodoende fier koploper blijft in de landelijke tweede divisie met een voorsprong van drie punten op nummer twee en met nog 6 wedstrijden te gaan. Maar eerst kan men gaan carnavallen met z’n allen en zijn de dames twee weken vrij.  Op 28 februari is de uitwedstrijd naar E & A in Arnhem. 7 maart wordt er weer in de Tulp gespeeld om half 9 tegen IASON.

De scores tegen Dongen kwamen van Lize Vrolijk en Dana Vincenten beide 6, Lisanne Ruiter en Anabel Arroyo beide 4, Ramona Vink, Mariska Poot en Saskia Kolster allen 3, Annet Kraakman, Nikki vd Post, Naomi Hogervorst allen 2.

Geplaatst op 08/02/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.