Foreholte blijft lijstaanvoerder ondanks verlies

Zaterdag stond het belangrijke treffen tegen de nummer twee van de tweede divisie op het programma, uit bij Hercules. In Voorhout werd reeds verloren en ook nu was Hercules gebrand om te winnen en dat gebeurde ook. Zij werden echter geholpen door het onzorgvuldig omgaan met het benutten van de gecreëerde kansen van de dames van Foreholte. Na een 16-13 ruststand werd het uiteindelijk 31-28.

De eerste helft ging gelijk op, dat wil zeggen dat het Hercules was dat de toon aangaf en de hele tijd voor bleef met 2 en 3 doelpunten. Foreholte was vooral bezig met zichzelf. Er werd af en toe minder aan het teambelang gedacht en teleurstellende situaties werden niet altijd adequaat verwerkt. Geregeld was er onnodig balverlies en in de verdediging reageerde men soms te laat op acties van de nummer 2 in de competitie. Hoewel de Voorhoutse dames er beslist hun best voor deden, het lukte gewoon niet zo. Het vertrouwen was op de start van de tweede helft, hetgeen meestal goed verloopt. Helaas kreeg Foreholte hiervoor de kans niet, want Hercules ging goed door met hun effectieve spel. Pas na 20 minuten was het verschil dan toch op 1 doelpunt (25-24) gekomen. Helaas ontving Foreholte op dat moment een 2 minuten straf, dus de gelijkmaker bleef uit en werd het 29-25, waarop coach Ricardo Clarijs de gok nam op een man-to-man verdediging, die niet geheel verkeerd uitpakte, maar Hercules hield stand 31-28. De vele opgekomen supporters gingen met gemengde gevoelens terug richting Voorhout, maar blijven ten alle tijden achter het Voorhouts vlaggenschip staan en vertrouwen op een herstel voor a.s. zaterdag. De doelpuntenmaaksters waren: Ramona Vink 8x (1p), Lisanne Ruiter 4x, Lize Vrolijk en Dana Vincenten en Saskia Kolster allen 3x, Naomi Hoogervorst, Anabel Arroro (2p) en Annet Kraakman allen 2x, Kim Schuurbiers 1x.

Zaterdag 7 februari om 20.30 uur de thuiswedstrijd tegen Dongen, dat de laatste weken ontzettend goed bezig is en de top 3 benaderd. Wil Foreholte de koppositie handhaven en verstevigen, dan zal er gewonnen moeten worden. Komt allen aanmoedigen.

Geplaatst op 01/02/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s