FOREHOLTE VERSTEVIGT KOPPOSITIE DOOR ZELF TE WINNEN EN DOOR HET VERLIES VAN DE CONCURRENTIE

Zaterdag 24 januari kwam  Verburch op bezoek in Voorhout. De wedstrijd in Poeldijk eindigde onnodig in een gelijkspel, maar nu was Foreholte geenszins van plan dat opnieuw te laten gebeuren. Ondanks dat Dana Vincenten met een enkelblessure aan de kant moest blijven, kon coach Ricardo Clarijs weer beschikken over Ramona Vink, die 3 weken voor haar werkgever in Chili vertoefde. Met 5 scores en goed verdedigen had ze een flink aandeel in de zege. Na een 19-13 ruststand werd uiteindelijk  36-20. Daar concurrenten Westsite en Gemini verloren, staat Foreholte nu 5 punten los van nummer 2.

Foreholte heeft altijd moeite met het fysieke spel van Verburch. Dat team bestaat uit een aantal flinke dames, die niet zomaar opzij gaan en Foreholte maakte het zich wederom lastig door steeds de 6-0 verdediging in te duiken. Als er dan toch een combinatie ingezet werd, kwam er telkens wel iemand vrij of moest Verburch aan de noodrem trekken dat resulteerde in totaal 7 strafworpen (onberispelijk ingeschoten door Anabel Arroyo) en een aantal tijdstraffen. Tot halverwege de eerste helft kon Verburch bijblijven (10-8), maar mede door de comfortabele wisselmogelijkheden bij de Voorhoutsen, liep men uit tot 19-13 bij rust.

In de tweede helft kende Foreholte ook weer direct na rust een sterke start. Met een wederom zeer betrouwbare keepster Kim Geerlings (21 stops én 2 penalties eruit gekeken!) én scores vanaf iedere positie. Na 15 minuten was het al 27-17. Ondanks af en toe nerveus aanvalsspel en verdedigend niet altijd even allert, kwam het laaggeplaatse  Verburch er niet  meer echt aan te pas, hoezeer zij zich ook manifesteerde. Foreholte was gewoon een klasse beter. Via 31-19 kon Lize Vrolijk met een prachtig schot de eindstand op 36-20 bepalen. Het was, onder toeziend oog van het talrijk opgekomen publiek, een heerlijke pot handbalpromotie. De scores kwamen van de hand van: Anabel Arroyo 10 (7 p) x, Ramona Vink 5 x, Lize Vrolijk en Annet Kraakman en Saskia Kolster allen 4 x, Mariska Poot 3 x, Nikki vd Post en Lisanne Ruiter 2 x, Naomi Hoogervorst en Anouk Zwaan beide 1 x.

Zaterdag 31 januari is de uitwedstrijd tegen nummer 2,  Hercules uit Rijswijk.  Om 19.00 uur kunt u het team aanmoedigen in sporthal Boswijk, Laan van Kans 13, Den Haag (Ypenburg).

Geplaatst op 25/01/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.