EHC – Dames C1

Dit keer vertrokken we met 2 wissels richting Leidschendam. Demi was een weekendje weg en Tamar was ziek. De wedstrijd verliep voorspoedig voor de dames uit Voorhout. Het spel is gericht op snelheid en vooruit kijken, ook deze wedstrijd werd daar goed gebruik van gemaakt.

We waren nog maar net op weg of het stond al 1-3 in ons voordeel. We gingen goed door en scoorde er rustig op los. Een mooie onderschepping van Jolijn; zij ging vanaf eigen helft alleen door en scoorde 3-7. Daarna kregen we in korte tijd 3 penalty’s tegen. Romy stond prima op haar plek en hield de eerste eruit! De tweede ging naast doordat ze haar doel goed verkleinde en de derde zat erin. Door goed doorgaan van Zoë vanuit het midden stond het 3-9. Goed samenspel, mooie aanvallen en wisseltjes liepen we uit naar 4-13 door goals van Tamara, Sanne, Iris en Karlijn. We bleven druk zetten en scoren. Ook op de cirkel konden we onze meiden bereiken en Elke scoorde ondertussen 4-16. Nog mooie onderschepping van Iris in het midden deze reageerde direct en gaf de bal op maat naar de sprintende Benthe en zij tekende 4-17 aan. Helaas ging Iris met deze actie wel door haar enkel en dat betekende dat we nog maar 1 wissel overhadden.

Na rust werd het een “keepers onderonsje”. In 5 minuten tijd werden er weer 3 pingels gegeven. 2 voor Foreholte en 1 voor EHC. Aangezien we al ruimschoots voor stonden gaven we Romy de eer om als keeper deze penalty’s te benutten, tegen haar maatje Sanne van de handbalschool. Deze werden koelbloedig ingeschoten door Romy, waar Sanne van EHC duidelijk van baalde. De andere penalty tegen ons hield onze Room uit het doel! Top: 5-19. EHC probeerde het nog wel maar het was “vechten tegen de bierkaai” zoals men weleens zegt. Foreholte liep steeds verder uit en iedereen kreeg de kans om te scoren wat we dan ook deden: 6-27. We bleven ondanks deze ruime voorsprong steeds druk uitoefenen op de verdediging van EHC leuke combinaties, mooie passes en wonnen we de wedstrijd met 9-34.

Doelpuntenmakers: Tamara 6x, Elke, Karlijn 5x, Zoë 4x, Jolijn, Benthe, Iris en Sanne allen 3x en Romy 2x (p).

Zondag weer thuis in de Tulp tegen Velo om 11:40 uur.

Eerder werden dit seizoen mooie plaatjes geschoten van de thuis wedstrijd tegen EHC.

Geplaatst op 22/01/2015, in Dames C1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.