DAMES FOREHOLTE NAAR WINST IN TURBULENTE WEDSTRIJD

De Voorhoutse vrouwen beleefden een pittige wedstrijd tegen een van de concurrenten om de koppositie. Nog steeds zonder een drietal vaste speelsters en na de zeer tegenvallende bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag, stond het team van coach Ricardo Clarijs super gemotiveerd aan de start. MHV’81 was ook niet voor niks gekomen, maar moest met lege handen weer terug naar Mill. Foreholte won na een 16-14 ruststand met 32-28.

De eerste helft ging behoorlijk gelijk op. Na 15 min stond het 9-7. MHV’81 bleek over een stevig aanpakkende defensie te beschikken, waardoor de  Voorhoutsen iedere keer uit balans raakten. Het was zaak om afstand te houden, maar dat is veelal het spelletje van Foreholte niet. Aan het einde van die eerste helft raakte nieuwkomer Lot van Kampen door een ongelukkige botsing geblesseerd aan haar onderrug. Daar zij hier al problemen mee gehad heeft, was het resultaat dat zij nu niet meer overeind kon komen. 5 minuten voor tijd kwam de ambulance en werd het spel voor zo’n 10 minuten stilgelegd. Allemaal heel vervelend met name voor Lot. Ondertussen lag het spel ook stil voor Dana Vincenten, zij ging met een behoorlijke enkelblessure van het veld af en Annet Kraakman had last van een dubbelgeslagen vinger. Desondanks liet de tweede helft een aantrekkelijk schouwspel zien, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Echter Foreholte had direct na rust met mooie aanvallen al de basis voor de overwinning gelegd door met 19-14 uit te lopen. Foreholte kreeg dus meer vat op het spelletje van MHV’81, maar het lukte de ploeg uit Mill toch met goed uitgespeelde aanvallen en ondanks het met name goede verdedigen van Mariska Poot, geregeld tot score te komen. Maar Foreholte scoorde ook met o.a. 7 fraaie treffers Lize Vrolijk  en 6 harde knallen van Dana Vincenten. Het was wel vervelend dat Lot van Kampen uit voorzorg met de ambulance meegenomen moest worden, maar de beide teams toonden karakter en speelden deze sportieve wedstrijd professioneel  uit. Scores: Lize Vrolijk 7 x, Dana Vincenten 6 x, Melanie Zwaan 4 x, Anabel Arroyo en Mariska Poot en Saskia Kolster allen 3 x, Naomi Hoogervorst 2 x, Lot van Kampen, Annet Kraakman, Nikki vd Post en Lisanne Ruiter allen 1 treffer.

Concurrent Hercules verloor, zodat de voorsprong op de eerst volgende  3 punten is . A.s. zaterdag 24 januari spelen de dames wederom in de Tulp tegen het onderaanstaande Verburch, maar dit team wist in hun thuiswedstrijd wel gelijk te spelen. Komt dus allen aanmoedigen om 20.30 uur, want dat bezorgt de dames extra ondersteuning.

Geplaatst op 18/01/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.