HANDBALDAMES FOREHOLTE MAKEN KOPPOSITIE WAAR

Er was zaterdag de lange reis naar Horn in Limburg, om de twee punten op te halen bij het onderaanstaande Leudal. Zonder Ramona Vink, Eslie Elst, Kim Schuurbiers en Marlen Arroyo kon de ploeg van Ricardo Clarijs toch volledig aantreden, omdat Lot van Kampen, Susan van den Nieuwendijk en Anouk Zwaan beschikbaar waren. Na een voorzichtige 13-16 ruststand werd het na een de eerste 10 sublieme minuten na rust uiteindelijk  25-36.

Foreholte had moeite met op gang komen. De dynamische verdediging stond niet echt goed en dan valt er nog wel eens ruimte aan de cirkel. Echter, zoals vaker in deze competitie, hield keepster Kim Geerlings haar team op de been. In totaal had ze 24 stops en vele goed aangespeelde ballen voor de breaks.  Met nog 7 minuten te gaan tot de rust was het nog 12-13, maar ze gaf haar ploeg het vertrouwen en zo werd er gerust met een verschil van drie: 13-16.

Het begin van de tweede helft kende een voortreffelijke fase van 10 minuten, waarin Leudal volledig werd overklast door o.a. 8 perfect uitgevoerde breaks, waar het hele team bij betrokken was. Het was een lust voor het oog voor de meegereisde supporters. En toen was het 14-25. Iedereen kwam aan bod en scoorde zodra men in het veld was. De verdediging functioneerde veel beter en Leudal kon er bijna niet doorheen komen. Er vielen nu ook aan beide zijden wat tijdstraffen, maar men profiteerde hier niet echt van. Foreholte liet het touw ook wat vieren en de bal belandde regelmatig op paal of lat of net naast.

Leudal werd hierdoor een grotere nederlaag bespaard. Zij deden echter ook nog een duit in het zakje en de laatste 20 minuten ging het gelijk op. De laatste 6 minuten mocht jongeling Susan van den Nieuwendijk, haar voorbeeldkeepster Kim Geerlings vervangen. Coaching, begeleiding, supporters, ja zelfs de buschauffeur was goed te spreken over de vorm van het Voorhoutse vlaggenschip. Het werd uiteindelijk 25-36 door Nikki van der Post 5, Anabel Arroyo, Lize Vrolijk, Dana Vincenten, Saskia Kolster, Lisanne Ruiter allen 4, Lot van Kampen, Naomi Hoogervorst beide 3, Anouk Zwaan 2, Annet Kraakman, Mariska Poot en Melanie Zwaan alle drie 1x.

Volgende week zaterdag( 17 januari) de volgende klus tegen concurrent M.H.V. ’81 uit Mill om 20.30 uur in de Tulp. Komt allen aanmoedigen. Maar ook op dinsdag 13 januari om 20.30 uur, want dan is de finale voor de regiobeker in Zoetermeer tegen Gemini in de sporthal Oosterpoort, Zanzibarplein 21. Bij winst stromen de dames in bij de achtste finale van de nationale handbalbeker.

Geplaatst op 11/01/2015, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s