FOREHOLTE WINTERKAMPIOEN

Zondagmiddag was de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Daar Hercules(1e) zaterdagavond verloor van Internos kon Foreholte(2e) bij winst op Westsite (3e) op de eerste plaats in de tweede divisie terecht komen. In Amsterdam werd stevig om de punten gestreden, maar het waren de Voorhoutsen die het beste van het spel hadden en terecht met 18-21 wonnen.

Het begon allemaal slecht, want zowel een speelster bij Westsite als bij Foreholte (Lize Vrolijk) raakten geblesseerd tijdens de warming-up. De dames konden niet goed hun ritme vinden en kwamen binnen 5 minuten met 4-0 achter. Daarna scoorde Annet Kraakman grandioos vanuit de linker hoek. Toch toonde Westsite meer lef in de aanval en in de verdediging waren ze nogal direct. Pas 5 minuten voor de rust kwam Foreholte langszij om de rust met 10-12 in te gaan. Ook in het begin van de tweede helft konden de vrouwen van Ricardo Clarijs het doel niet vinden. Gelukkig had Westsite daar ook problemen mee, mede dankzij het goed verdedigen van iedereen en vaak hierna de snelle break. Verder onderscheidde Lot van Kampen (uit het tweede) zich door  drie prachtige doelpunten te maken uit de rechter hoek. Mede dankzij het met name in de tweede helft solide keepen van Kim Geerlings (18 stops), ondanks haar keelontsteking, kon Foreholte aan de leiding blijven. Westside probeerde nog met een steverige aanpak de wedstrijd te doen keren, maar de Voorhoutse dames hielden het hoofd koel en wisten met 18-21 te winnen. Dat Westsite vier seconden voor tijd Naomi Hoogervorst nog een beuk moesten verkopen, zegt meer over hen dan over Foreholte, dat zich nu aan kop vestigt in de tweede divisie. Er zullen nog veel spannende wedstrijden volgen, waarvan u ook getuige kan zijn. De eerste wedstrijd is op 10 januari bij Leudal. De scores in de wedstrijd kwamen van Anabel Arroyo 5, Naomi Hoogervorst 4, Lot van Kampen 3, Ramona Vink, Annet Kraakman en Nikki van de Post 2, Dana Vincenten, Saskia Kolster en Lisanne Ruiter allen 1 x.

De dames wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling en voor 2015 een gezond, sportief en gelukkig jaar toe.

Geplaatst op 21/12/2014, in Dames 1, Seizoen 2014 / 2015. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.